Kan MitID bruges alle steder?

Alle banker samt langt de fleste offentlige hjemmesider med selvbetjeningsløsninger er på MitID. Øvrige private hjemmesider kommer løbende. Når du først har fået MitID, kan du på din banks hjemmeside kun bruge MitID. På de fleste andre hjemmesider kan du indtil sommer 2022 selv vælge, om du vil bruge MitID eller NemID.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mitid.dk

Hvorfor kan jeg ikke bruge MitID alle steder?

Du skal i stedet bruge MitID. Har du bankanliggender, der ikke kan vente på, at du får MitID, skal du kontakte din bank. Du kan fortsat benytte NemID til at logge på alle offentlige hjemmesider som fx skat.dk, borger.dk og sundhed.dk, og på nogle private hjemmesider.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aeldresagen.dk

Kan man få hjælp til MitID i en anden kommune?

Husk, at du må som udgangspunkt gerne må søge hjælp i andre kommuner, end den du bor i. Alle danskere er efter planen skiftet til MitID senest den 30. juni.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tv2fyn.dk

Hvor skal man have MitID?

Alle med NemID skal have MitID. Du kan også få MitID, hvis du fx har dansk opholdstilladelse eller studerer i Danmark.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mitid.dk

Kan man have MitID på både telefon og Kodeviser?

Du kan for eksempel have en MitID app på op til tre enheder, hvilket kunne være din mobiltelefon, din tablet og din arbejdstelefon. Log ind med dit MitID bruger-ID og godkend på et allerede aktiveret identitetsmiddel (fx MitID app, MitID kodeviser eller MitID kodeoplæser).

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på faster.dk

Sådan skifter du mellem MitID app og MitID kodeviserTrouvé 39 relaterede spørgsmål fundet

Hvor mange steder kan man have MitID?

Du kan have 3 aktive MitID apps af gangen - så du kan have 3 enheder med en aktiv MitID app på. Du kan altså bruge appen både på din mobiltelefon, din tablet og din arbejdstelefon fx.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ekurser.nu

Kan man have MitID på sin computer?

For at bruge MitID på din computer, skal du have et operativsystem og en internetbrowser, som understøtter brug af MitID. Pr. oktober 2022, er følgende kombinationer understøttet på computer: Microsoft Windows 10 og 11 med seneste udgave af Mozilla Firefox, Google Chrome, og Microsoft Edge internetbrowser.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mitid.dk

Hvornår kan man ikke bruge NemID mere?

oktober 2022? Efter den 31. oktober kan du ikke længere oprette MitID via din bank, ligesom det fremover er slut med at bruge NemID i net- og mobilbank og til at betale på nettet.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på digst.dk

Hvornår stopper brugen af NemID?

Fra primo marts vil brugere af NemID blive varslet om den forestående nedlukning i NemID nøgleapp med teksten: ”30. juni 2023 lukker NemID. Efter denne dato kan du ikke længere bruge NemID.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på digst.dk

Kan man bruge MitID uden telefon?

Hvis du ikke ønsker eller kan bruge appen på telefonen, kan du få en kodeviser eller kodeoplæser, der fungerer lidt som Nøglekortet i pap. Og så kan du fortsætte med at bruge MitID, som du har gjort med NemID hidtil.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aeldresagen.dk

Kan man bruge andet end pas til MitID?

Du kan kombinere forskellige dokumenter fra forskellige kategorier for at få udstedt et MitID identifikationsmiddel på dit ønskede sikringsniveau. Et dansk pas eller et dansk kørekort vil som regel være nok.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mitid.dk

Kan man selv oprette MitID uden pas?

Hvis du ikke har et pas, kan du gå i borgerservice og få MitID. I de fleste kommuner skal du bestille tid. Husk at medbringe gyldig legitimation.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvad sker der hvis jeg ikke når at få MitID?

Du får 30 dage til at skifte dit NemID ud med MitID. Når du det ikke inden tidsfristen, risikerer du at miste adgangen til din netbank. Derfor er det bedst at skifte med det samme.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fagligsenior.dk

Kan man logge på e-Boks med MitID?

Log på e-Boks med MitID
  1. Det er nu muligt at logge på e-Boks med MitID, både på vores hjemmeside og i vores app.
  2. Tryk på "Log på privat"
  3. Tryk på MitID.
  4. Du vil nu komme til en side, hvor du kan indtaste dine indlogningsoplysninger til MitID.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på brugersupport.e-boks.dk

Hvad sker der med MitID når man skifter telefon?

Jeg har fået ny telefon eller slettet MitID appen – hvad gør jeg? Har du ikke længere en MitID app på din telefon, eller har du fået ny telefon, så skal du hente og aktivere en ny MitID app. Det gør du ved at scanne dit pas og ansigt i MitID appen. Hent appen, gå ind under indstillinger og vælg 'Aktiver app'.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Er bruger-ID og adgangskode det samme?

Ved at bruge NemID/MitID kan du bruge samme bruger-id og den samme adgangskode til flere tjenester. Men det betyder også, at de digitale svindlere kan få adgang til en stor del af dit private digitale liv, hvis de får fingrene i dine NemID/MitID-oplysninger.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sikkerdigital.dk

Er der noget galt med MitID i dag?

NemID kører uden driftsproblemer. Vi oplever i øjeblikket Det er problemer med at bruge NemID i øjeblikket..

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nemid.nu

Hvad koster en Kodeviser til MitID?

Den har et display, hvor man får vist en kode, når man har brug for at logge ind. Kodeviseren har en levetid på 10 år (ved normal brug). Til forskel fra NemID Nøgleviser, som koster 99 kr., bliver MitID kodeviseren gratis.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mit-id.info

Er MitID nede 2023?

Begrænset drift efter 30. juni 2023 betyder blandt andet, at det ikke længere vil være muligt at få support i forbindelse med NemID og NemID til erhverv, ligesom der som udgangspunkt ikke vil blive udstedt NemID til borgere. Borgere bør efter 30. juni anvende MitID.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på digst.dk

Kan man stadig bruge NemID i banken?

Når du laver en netbankaftale med din bank, får du NemID via banken. Du kan efterfølgende vælge at bruge samme NemID til andre hjemmesider, både offentlige og private tjenester. Det gør du ved at bestille en offentlig digital signatur til dit NemID fra banken.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nemid.nu

Hvordan får jeg MitID når jeg ikke har netbank?

Få MitID med pas

Du kan bruge dit pas og MitID appen til at få MitID. MitID appen kan aflæse en chip i dit pas og dermed bekræfte, hvem du er. Det kan være et alternativ til at gå i Borgerservice.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mitid.dk

Hvordan logger jeg på min bank med MitID?

MitID kodeviser er en lille, elektronisk enhed, der viser en engangskode, når du trykker på en knap. Engangskoden skal indtastes, når du logger på eller godkender med MitID. Når du skal logge på eller godkende med MitID kodeviser, skal du først indtaste dit bruger-ID og en 6-cifret engangskode fra kodeviseren.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mitid.dk

Hvordan flytter man MitID fra en telefon til en anden?

Sådan gør du
  1. Hent appen 'MitID' på din mobil eller tablet.
  2. Åbn MitID app og tryk på 'Aktiver app'.
  3. Indtast dit bruger-ID og din aktiveringskode, som du fik, da du enten oprettede MitID eller tilføjede identifikationsmidlet på MitID.dk. ...
  4. Indtast den 8-cifrede midlertidige pinkode, du har modtaget med sms.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskebank.dk

Hvem kan undgå MitID?

Fritagelse for digital post og NemID/MitID

ikke har adgang til en computer med tilstrækkelig internetforbindelse i dit hjem eller opholdssted. har en fysisk eller kognitiv funktionsnedsættelse, som hindrer dig i at modtage og læse post digitalt. er registreret som udrejst af Danmark. er blevet hjemløs.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på frederikshavn.dk

Hvor længe kan man vente med MitID?

NemID bliver forventeligt først udfaset helt i løbet af 2022. Indtil da vil du opleve, at du kan bruge MitID nogle steder (f. eks. når du logger på Netbank eller offentlige digitale løsninger som www.sundhed.dk eller www.skat.dk), mens du skal stadig skal bruge NemID andre steder (f.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på spks.dk
Forrige artikel
Kan man leve af rugbrød?
Næste artikel
Hvilke biler har automatisk nødbremse?