Kan man klippe lavendler ned om efteråret?

Det er vigtigt, at du ikke beskærer din lavendel om efteråret. Lavendlen vil nemlig være inaktiv hen over vinterperioden, og derfor skal du vente med beskæring til foråret. Lavendlens blomsterdække vil over vinteren beskytte planten og derved mindske risikoen for, at den dør.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på xn--tyrsbjerglund-anlgsgartner-gjc.dk

Hvor sent kan man klippe lavendel ned?

Vi anbefaler, at du beskærer lavendlerne om foråret, når risikoen for frost er over og klipper dem til 10 – 15 cm over jorden. Husk at du aldrig må klippe længere ned, end at der stadig er synlige grønne blade.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på gugplanteskole.dk

Kan man klippe lavendler ned i september?

Man kan i stedet klippe lavendlerne ned til 7–10 cm højde i september, hvis man ønsker at se på en stramt klippet hæk eller plante gennem vinteren. Fjernelse af visne blomsterstande fremmer generelt nye blomster, hvis planten ellers er i stand til at komme med et ekstra flor.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havenyt.dk

Hvornår klipper man lavendler tilbage?

Du bør først beskære lavendel om foråret. Den bruger nemlig sin overjordiske del til at beskyttelse mod frosten. En gammel tommelfingerregel siger, at lavendel skal skæres ned til 15 cm højde på den 15. april.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på plantorama.dk

Kan lavendel blomstre 2 gange?

Levetiden vil typisk være 10-15 år for planterne ved to klipninger – samt en årligt tilvækst på ca. 1 cm. Man kan opleve, at lavendlen blomstrer en ekstra gang i september ved denne fremgangsmåde, men jeg vil ikke love noget. Lavandula x Intermedia 'Provence' klipper jeg i september, hvor jeg klipper ca.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havefolket.com

Sådan klipper du dine lavendelbuske nedTrouvé 33 relaterede spørgsmål fundet

Kan lavendel blive for gamle?

Svar. Lavendler kan man skære tilbage, men ikke længere ned end der er nye synlige skud, som kan vokse op. Er dine lavendler helt træede langt op og kun med skud i toppen, kan du ikke forynge dem væsentlig længere.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havenyt.dk

Hvad passer godt sammen med lavendel?

Lavendler er nemlig både nøjsomme og nemme at formere. Plant den under roser, sammen med krydderurter, eller som en lille hæk langs kanten af bedet, terrasser, stier og husets sokkel, ligesom de kan pryde store krukker og altankasser.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på isabellas.dk

Kan lavendel tåle frost?

Nogle typer af lavendel er frostfølsomme, men langt de fleste klarer uden problemer den danske vinter. For eksempel er Lavandula angustifolia hårdfør, mens sommerfuglelavendel, Lavandula stoechas, ikke er og derfor skal dækkes eller tages ind om vinteren.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hverdagshaven.dk

Hvornår er det bedst at klippe stauder ned?

Tidspunkt for hvornår du skal klippe stauder ned

Stauderne bør stå med de visne toppe på vinteren igennem, og så kan de klippes ned i løbet af marts, afhængig af, hvornår vinteren for alvor er på retur. Nogle år, kan det være tidligt i marts, andre år skal vi måske hen omkring 1. april, inden det er forsvarligt.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på lundhede.com

Kan man klippe lavendler i august?

Det bedste tidspunkt til at klip lavendel er august. Sådan midten af august, hvormed planten har nogle måneder til at sætte nye skud – inden vinter. Lad dog værre at klip lavendel i regnvejr. Vent til en dag, hvor beskæring af lavendel kan gøres i tørvejr.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nymolle1900.dk

Hvordan passer man sommerfuglelavendel?

Sommerfuglelavendel kræver ikke særlig meget pasning, når den først er blevet etableret. Den er vant til at stå i tør jord, og du skal derfor endelig ikke give den for meget vand. Hvis det ikke har regnet i nogen tid, og jorden er meget tør, kan du dog godt give den noget vand.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havehandel.dk

Er der forskel på lavendler?

Der findes hele 39 forskellige lavendelarter og i Danmark er vi især bekendte med den "ægte lavendel" Lavandula angustifolia, der er fuldt ud vinterhårdfør. Tag bl. a. et kig på de populære "hidcote blue", "hidcote pink" og "munstead" der alle er fra Angustifolia familien.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på jespersplanteskole.dk

Hvornår skal man klippe græsser ned?

Beskær kun prydgræsser, som bevarer en overjordisk del vinteren igennem. Det er bedst at beskære i foråret, inden planten sætter nye blade. Som retningslinje skal du beskære så snart vinteren er ovre - typisk i april.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på plantorama.dk

Hvornår skal man høste lavendel?

Når jeg høster blomster til tørring, snupper jeg dem lige før eller lige når de er begyndt at blomstre. På det tidspunkt mener jeg, indholdet af duftstoffer er størst. Efter blomstringen skal der ikke tiltrækkes insekter og duften aftager.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havenyt.dk

Kan man flytte en lavendel?

Flytning af lavendler

Det bedste tidspunkt at flytte lavendler på er om foråret, så planten har god tid til at etablere sig igen, inden vinteren kommer. Flytter du lavendel i vækstsæsonen, bør toppen klippes af så der kompenseres for de rødder der klippes over.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på edc.dk

Hvor høje bliver lavendler?

Lavendel – Rosea

De dufter skønt, og planten blomstrer fra juni til august. Rosea bliver ca. 40 cm høj og 50 cm bred, og så vokser den hvert år med 25 cm.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på haveunivers.dk

Hvilke stauder skal klippes ned?

Stauder der får fjernet hele blomsterstilken, så de giver endnu en blomstring: Stjerneskærm, bjergknopurt, nepeta, lavendel, ridderspore, trekantsblomst (hele planten klippes ned), makedonsk blåhat, rosenmynte (hele planten klippes ned), engnellikerod/geum (nogle blomstrer igen).

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på troensehaven.dk

Hvornår må man klippe?

Har du en kraftigt voksende hæk, kan du klippe den både i foråret og igen sidst på sommersæsonen. Klipper du hækken allerede i foråret, kan den komme til at trænge igen senere på sommeren. Du kan også vente med at klippe hækken til juli. Så behøver du kun klippe den 1 gang.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på taenk.dk

Hvad skal man gøde stauder med?

Nøjsomme stauder trives fint uden tilførsel af næring, mens andre knap så nøjsomme stauder har brug for masser af næring for at kunne klare sig. Det bedste, du kan gøre, er at tilføre kompost i jorden og give de mere krævende stauder ekstra gødning.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på plantorama.dk

Kan lavendel tåle tørke?

Lavendel tåler tørke og foretrækker hellere lidt for lidt vand end lidt for meget. Vælges de rigtige sorter er lavendel en forholdsvis hårdfør plante, der tilmed villigt lader sig formere. Lavendel skal klippes ned i april, hvilket giver lejlighed til at skaffe sig en masse nye lavendler.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på arla.dk

Hvilket dyr spiser lavendel?

Svar. Ud mod en mark er man som haveejer altid i risiko for at få besøg af fasaner, harer og rådyr. Lavendel skulle dog være en af de få planter, som rådyr ikke er så interesseret i. Hvis der står roser i bedet, og disse ikke er spist, så er det ikke rådyr.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havenyt.dk

Er ægte lavendel flerårig?

Ægte Lavendel er en flerårig, fantastisk duftende staude. De smukke tørrede, lilla blomster med den skønne aroma kan både bruges i urtete og som krydderi i fars- og gryderetter, men også til potpourri, cremer og parfume.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på haveisten.dk

Hvordan spreder lavendel sig?

Dyrker du lavendler i krukker eller potter, er det vigtigt, at du planter i store potter, så rodnettet kan få lov til at brede sig. Sørg også for, at der er hul i potten, så vandet kan løbe fra. Det er sorten der afgør, hvilken afstand lavendlerne skal sættes med.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på alt.dk

Hvilke planter er gode at have sammen med hortensia?

Det er helt klassisk at plante den sammen med den smukke og spiselige hosta, stauden astilbe og bregner til at dække jorden med. Du kan også tænke en kombination af hortensia og prægtige rhododendron, som er en anden plante, der med tiden bliver til en stor busk.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på husplushave.dk

Er lavendel te sundt?

Lavendel giver god nattesøvn og er beroligende

Man kan blandt andet bruge lavendelblomsterne i teen, hvis man døjer med oppustet mave eller føler sig tung i kroppen. Lavendel's æteriske olie virker nemlig krampeløsnende i tarmen og beroligende på nervesystemet.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på femina.dk
Forrige artikel
Hvorfor prutter man fra skeden?
Næste artikel
Hvor lang tid er man beskyttet efter barsel?