Kan et Rejsekort betale sig?

Rejsekortet er som udgangspunkt det billigste, hvis du rejser mindre end 26 gange på den samme strækning om måneden. Det vil sige højest 13 returrejser. Rejser du 26 gange eller mere, kan det bedre betale sig for dig at købe et periodekort. Orange-billetter vil i visse tilfælde være billigere på længere togrejser.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på passagerpulsen.taenk.dk

Hvilket rejsekort kan bedst betale sig?

Voksne. Rejsekort er billigere end enkeltbilletter Er du over 16 år, rejser du som udgangspunkt som kundetypen 'Voksen' - og til en pris, der er lavere end med enkeltbilletter. Du kan både få tidsrabat og mængderabat som 'Voksen'. Er du mellem 16-25 år, kan du rejse som 'Ung' – ofte til en lavere pris end som 'Voksen'.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rejsekort.dk

Kan man få penge ud af sit rejsekort?

Udbetaling af saldo Hvis dit Rejsekort udløber eller bliver spærret, får du udbetalt saldoen til din NemKonto. Udbetalingen sker automatisk 10-14 dage fra den dato, hvor kortet udløber eller bliver spærret. Er der en negativ saldo på kortet, når det udløber eller bliver spærret, får du tilsendt en opkrævning i stedet.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rejsekort.dk

Hvad er billigst Rejsekort eller billet?

Billigere end enkeltbillet

Uanset, hvem du er, og hvornår du rejser, er Rejsekort billigere end enkeltbilletter med meget få undtagelser. Du kan altid tjekke prisen med forskellige typer af kort og billetter på Rejseplanen.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rejsekort.dk

Hvad koster det at købe et rejsekort?

Et nyt Rejsekort koster 50 kr. Når du bestiller eller genbestiller et Rejsekort, betaler du 50 kr. for selve kortet. Kortprisen dækker den omkostning, der er ved at udstede dit kort.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rejsekort.dk

Sådan fungerer Rejsekortets nye app - DR NyhederTrouvé 31 relaterede spørgsmål fundet

Er det billigere at køre med rejsekort?

Med Rejsekort får du de rabatter, du skal have, helt automatisk. Du får blandt andet 20% rabat på rejser, der starter udenfor myldretiden. Måske har du bemærket, at din rejse koster noget mindre, hvis du rejser tidligt om morgenen, om aftenen eller i weekenden? Det skyldes den tidsrabat, du får med Rejsekort.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rejsekort.dk

Hvor meget koster et rejsekort om måneden?

Med rejsekort har hver rejse en pris. Og skal du have rabat, får du det helt automatisk. Hvis du rejser ofte på den samme strækning, fx til og fra arbejde, kan pendlerkort være billigere for dig. Et rejsekort koster 50 kr.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på midttrafik.dk

Hvad er fordelen ved rejsekort?

Fordele med Rejsekort

Kan bruges i hele Danmark. Få automatisk rabat på dine rejser afhængigt af hvor, hvornår og hvor ofte du rejser. Beregner automatisk pris og rabat på din rejse. Med et rejsekort får du altid rejsen billigere end - eller til samme pris som - en almindelig Enkeltbillet.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på arriva.dk

Hvor lang tid varer et rejsekort?

Dit Rejsekort har en levetid på fem år. Så holder det op med at virke og skal udskiftes. Enten med et mage til det du har – eller et helt nyt kort. Når dit Rejsekort udløber, skal du bestille et andet.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rejsekort.dk

Hvor mange penge må man mindst have på rejsekort?

For at kunne rejse skal du have penge på dit Rejsekort. Saldoen på kortet skal som minimum kunne dække forudbetalingen for din næste rejse. Du skal tanke op med mindst 100 kr., og din saldo må højst være 2.200 kr.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rejsekort.dk

Hvor meget koster det hvis man glemmer at tjekke ud?

Flere tusind rejsende glemmer hver dag at tjekke ud med rejsekortet. Det giver 50 kroner i bøde og giver trafikselskaberne millioner.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på version2.dk

Hvor mange kan man have med på sit rejsekort?

I kan rejse op til 29 personer sammen på ét kort. Brug check ind ekstra-kortlæseren på stationen og følg vejledningen på skærmen, eller bed buschaufføren om hjælp. Skal I skifte undervejs på rejsen, checker I bare ind igen som normalt. Indstillingen til gruppe annulleres, når I checker ud.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rejsekort.dk

Hvorfor er Rejsekort dyrere?

Det skyldes, at de forskellige trafikselskaber i Danmark ikke har harmoniseret deres priser og rabatter. Rejsekortets priser sættes efter de lokale trafikselskabers zoner. Men DSB's stadig eksisterende takstsystem følger togskinnerne, og det er altså billigere for mange, som rejser mellem takstområder.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Er Rejsekort godt?

Igen i 2020 er det internationale pejlemærke Net Promoter Scoren (NPS) steget. NPS ligger i 2020 på 15, mens NPS i 2019 var 12. Det betyder, at stadig flere vil anbefale Rejsekort til venner og bekendte.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rejsekort.dk

Hvordan betaler man uden Rejsekort?

Du kan købe sms-billetter hos DOT. Du kan bruge mobiltelefoner af alle typer til at købe en sms-billet. Det er ikke kun til smartphones. En fleksibel løsning, da du kan købe billetten helt frem til, du skal rejse.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på passagerpulsen.taenk.dk

Hvor lang tid må 1 rejse på et rejsekort højest vare?

Hvor lang tid kan jeg rejse, når jeg er checket ind? En rejse må højst vare 5 timer i et regionalt takstområde – for eksempel på Sjælland – og højst 12 timer, hvis den krydser Storebælt. Den maksimale rejsetid i de forskellige dele af landet kan ses på rejsekort.dk.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på passagerpulsen.taenk.dk

Kan man køre 2 personer på rejsekort?

Børn kan du tage med på dit rejsekort, men der er forskellige regler for, hvornår de skal checkes ind. Check ind er ikke altid nødvendigt. Voksne kan have op til 2 børn under 12 år med på sit rejsekort gratis. Et betalende barn under 16 år kan have et barn under 12 år gratis med.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på passagerpulsen.taenk.dk

Hvor mange zoner skal jeg købe?

Zoneberegning for rejser på mere end 8 zoner

Enkeltbilletter til 9 zoner og derover udstedes til en ”relation”, det vil sige, at det er en billet/kort, der gælder til strækningen mellem 2 navngivne stationer eller stednavne og dermed til strækningen mellem den zone, du rejser fra, og den zone, du rejser til.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dinoffentligetransport.dk

Kan man hacke et rejsekort?

I en ny redegørelse til transportminister Lars Barfoed (K) fastslår Rejsekort-selskabet, at det endnu ikke er lykkedes nogen hacker at nå ind til kernen, den elektroniske pung, på kortet. Derfor kan hackere heller ikke fylde penge på kortet.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ing.dk

Hvor ofte skal Rejsekortet fornyes?

Et rejsekort holder kun fem år, og når det udløber, skal du selv bestille og betale for et nyt. Det skal der ikke ændres på, fastslår selskabet bag, selv om Forbrugerrådet Tænk finder det urimeligt.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ing.dk

Hvor ofte skal jeg tjekke ind og ud med rejsekort?

Alle oplysningerne registreres i rejsekortsystemet. Du skal tjekke ind igen, hver gang du laver et skift på din rejse. Det er nødvendigt, for at prisen på din rejse udregnes korrekt.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på udogse.dk

Hvordan sætter man penge ind på sit rejsekort?

Tank op på Selvbetjeningen i god tid før rejsen Har du lavet en online tank-op til dit Rejsekort, kan du tidligst overføre beløbet 5 timer efter bestillingen, hvis du skal med tog eller benytter en Rejsekortautomat. Skal du med bussen, kan du tidligst overføre beløbet til dit kort 24 timer efter bestillingen.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rejsekort.dk

Kan man tanke sit rejsekort op i bussen?

Beløbet kan først overføres til kortet efter noget tid: 5 timer på stationer og op til 24 timer, hvis du skal hente det på rejsekortudstyret i bussen.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på passagerpulsen.taenk.dk

Kan man bruge rejsekort i bus?

Med et rejsekort er du altid klar til at rejse med bus, tog og metro i hele landet. Husk at checke ind ved rejsens start, hvis du skifter undervejs og check ud, når rejsen slutter.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dsb.dk
Forrige artikel
Hvad hedder den faldne engel?
Næste artikel
Hvor mange cykler kan man have på taget?