Hvornår kommer der tomater på en tomatplante?

De tidligste tomater er klar allerede i juli, og planten giver løbende flere frugter, så du kan blive ved med at høste fra den hen i september. Hvornår tomaterne er klar, og hvor længe du kan høste, afhænger dog både af sorten, hvornår du har sået, og af vejret.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havehandel.dk

Hvor lang tid går der fra blomst til tomat?

Der går 7-8 uger fra den første blomst til den første modne tomat.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havenyt.dk

Hvorfor kommer der ikke tomater på min plante?

Tomatplanten blomstrer, men danner ikke tomater

Så kan det skyldes, at blomsterne ikke bliver bestøvet af nytteinsekter. Her skal du sørge for, at insekterne har adgang til planterne – åbn døre og vinduer i drivhuset, så insekterne kan flyve ind og bestøve blomsterne.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på plantorama.dk

Hvor hurtigt vokser en tomatplante?

Tomatplanter vokser hurtigt. Fra frø til 10-15 cm høje planter går der under en måned, og vindueskarmen kan hurtigt blive fyldt med halvstore planter, der slås om pladsen og lyset. Derfor skal tomatfrø heller ikke sås for tidligt. Drivhustomater kan sås først i marts, og frilandstomater kan sås fra midt i marts.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dyrkhaven.dk

Hvor mange tomater giver en tomatplante?

Han siger, at et forsigtigt gæt er et udbytte på 3–4 kilo tomater pr. plante i drivhus. Men det varierer selvfølgelig meget afhængig af sorten.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havenyt.dk

FÅ EN STÆRK TOMATPLANTE (GUIDE TIL OMPOTNING AF DINE TOMATER)Trouvé 22 relaterede spørgsmål fundet

Hvor meget vand skal en tomatplante have om dagen?

På en varm sommerdag har tomatplanterne brug for adskillige liter vand, både til at afkøle sig selv – bladene og tomaterne, men også til at producere de skønne tomater. Faktisk kan en enkelt plante optage op til 5 liter vand på et døgn. På mere svale dage og dage hvor det er overskyet er vandforbruget ca. det halve.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tomatdatabasen.dk

Kan man Overvande en tomatplante?

Giv tomatplanten en lille sjat vand om dagen – men undgå at overvande, mens planten vokser. Det giver mere smagfulde tomater. Knib nye skud af ved de grene, hvor der allerede sidder blade. Hvis planten står indendørs eller i drivhus, skal du ryste planten for, at den bliver bestøvet – når den blomstrer.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på heimstaden.dk

Hvor ofte skal man gøde tomater?

hver 3 uge. Dvs. at planterne hele tiden bliver ompottet til jord, der er let gødet. Ved 2-3 ompotning, hvor planterne er i god vækst og efterhånden har fået en god størrelse, (eller før, hvis vi begynder at se mangelsymptomer), tilsætter vi gødning.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tomatdatabasen.dk

Kan man drukne en tomatplante?

Det siger sig selv, at en to meter høj plante med meget løv og mange tomater kræver en del vand. Men alligevel er det godt indimellem at holde tomatplanterne til den tørre side. En plante, der vandes for meget, risikerer at 'drukne', fordi rødderne ikke får ilt.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på clausdalby.dk

Hvor mange tomater i en potte?

15 liters krukker til hver tomatplante. En plantesække på 50 liter siges at kunne rumme 3 planter, eller 16–17 liter hver. Hvis min udregning er rigtig, får dine 3 planter ikke mere end 4 liter hver. Det kan dog lade sig gøre – man får bonsai-agtige planter, mindre end normalt, men også tidligere.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havenyt.dk

Hvor ofte skal man vande tomatplante?

Vanding af Tomater

Planterne skal have vand og gødning. De første par uger kan de klare sig med rent vand. Når først de bliver store, og temperaturen stiger gennem foråret og hen på sommeren, skal de som regel vandes dagligt.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på lundhede.com

Hvor står tomater bedst?

Du kan plante dine tomater direkte i jorden, i højbede, plantekasser, krukker eller i kapilærkasser. Stil dem steder hvor der er lidt læ og så meget sol som muligt. Her trives både tomater og agurker på friland. Det sorte træværk suger solens varme til sig og giver læ.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på landhave.dk

Hvornår må man klippe toppen af tomater?

Toppen knibes af sidst på sæsonen

En indeterminate sort sætter nye blomsterklaser, så længe hovedstammen får lov til at vokse. Toppen af planten knibes af, enten når planten ikke kan blive højere på voksestedet, eller når man ikke ønsker flere tomater ansat.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havenyt.dk

Hvor høje må tomatplanter blive?

Mellemstore tomater kan blive alt fra 1.5 m til enorme planter ligesom de små tomater. Mange af de gamle sorter har kartoffelblade, og de er tit meget robuste. Man må læse sig frem til hvor store planterne bliver. Hvis der står, at de er tidlige bliver de ikke så høje.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havenyt.dk

Hvor hurtigt modner tomater?

Processen fra blomst til moden tomat varer cirka 60 dage, og oktober er sædvanligvis den sidste måned, tomaterne bliver modne i drivhuset.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på idenyt.dk

Hvordan bliver tomater bestøvet?

Bestøvning af tomater:

Selv om tomater er selvbestøvende, er det en god ide, at give en hjælpende hånd. Ryst selve blomsterklassen en gang hver dag. På den måde hjælper du med at overføre pollen fra pollenknop til støvfanget.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på jespersplanteskole.dk

Kan man fjerne de nederste blade på tomatplanter?

For at få luft og sol til planten og tomaterne, kan du også fjerne 3-4 af de nederste blade. De bliver oftest store og beskidte, og kan øge risikoen for sygdom. Planten tager hellere ikke skade af, hvis du fjerner nogle af de større blade hen på sommeren, hvis tomatplanten er blevet til et tæt morads.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dyrkhaven.dk

Hvor gammel bliver en tomatplante?

om tomatplanterne lever længe eller kun få år. Hos os er de normalt énårige, ligesom peberplanter. Men som peberplanter kan de nok overvintres under de rigtige forhold.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havenyt.dk

Hvorfor krøller bladene på min tomatplante?

Tomatplanternes blade kan nogle gange krølle sammen, det skyldes ofte for store udsving mellem dag og natte temperatur. Det har ingen betydning for tomatplanten. Hvis bladene samtidig er meget mørkegrønne, kan det skyldes overgødning. Følg altid anvisningen på gødningsemballagen.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på klarskovgartneri.dk

Hvornår må man ikke gøde?

Hvis plantematerialet får lov til at blive nedbrudt i din have, har du som udgangspunkt ikke brug for at tilføre næringsstoffer i form af gødning. Men hvis du høster grøntsager, klipper blomster eller samler græs og blade, fjerner du næringsstoffer fra kredsløbet.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på haveglad.dk

Hvor mange tomatplanter kan der være i en plantesæk?

I én plantesæk på 50 liter er der plads til: 2 stk. tomatplanter eller agurkeplanter. Men der er plads til 3 stk. peber eller chiliplanter.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på gartneri-toftegaard.dk

Hvad er godt at plante sammen med tomater?

Tomater skal plantes sammen med basilikum eller koriander

Men den oprigtige grund for at planterne er et perfekt par er, at basilikummens stærke duft frastøder skadedyr. Ved at lade din basilikum og koriander blomstre, byder du insekterne velkommen i din have eller i dit drivhus, hvor de bestøver tomatplanten.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bobedre.dk

Hvornår skal man begynde at gøde tomater?

Når planterne er omkring 4 - 5 uger gamle kan du begynde at give dem lidt gødning i vandet.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på spirekassen.nu

Hvorfor visner de nederste blade på tomatplanter?

Det kan gøre at de ikke kan optage nok vand. Hvis det ikke er en sygdom, så kunne det måske også være et problem med næringsstofferne. Du kunne måske omplante den i ny jord og se om det hjælper på problemet.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havenyt.dk

Kan man vande tomater med regnvand?

Når du vander tomater, er det vigtigt ikke kun at bruge regnvand. Skift mel- lem regnvand og hanevand. Så undgår du, at tomaterne kommer til at mangle kalcium. Kalciummangel kan føre til den irriterende sygdom griffelråd.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på plante-doktor.dk
Forrige artikel
Hvorfor fik Tyskland skylden for 1. verdenskrig?
Næste artikel
Hvor meget får dronningen i apanage?