Hvorfor vil min ligusterhæk ikke gro?

Ligusterhæk i tung og våd jord
Plantes ligusterhæk i en tung og vandmættet jord, vil der være meget lidt ilt til rødderne, og planterne vil svækkes eller dø. Liguster vokser fra naturens hånd af, i en dybmuldet og porøs skovbund og her er der masser af ilt i jorden.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på plantetorvet.dk

Hvordan får man en ligusterhæk til at gro?

Når du skal plante en ligusterhæk, skal du grave en rende, der er en meter bred og 30 cm dyb. Bor du et sted, hvor der er meget leret jord, bør du grave renden omkring 30 cm dybere. De nederste 30 cm bør du derefter fylde op med grus, så regnvand nemt kan blive ledt væk fra plantens rødder, så de ikke rådner.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havehandel.dk

Hvor lang tid tager det at gro en ligusterhæk?

En almindelig liguster hækplante tager 3-4 år om at blive høj og tæt. Den mest almindelige ligusterhæk købes 100 cm høj, som lette planter uden jord. En færdighæk koster en del mere, men er typisk halvanden meter og leveres med roden i en klump jord.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på farveflora.dk

Hvornår skyder ligusterhæk?

Hvis du gerne vil lave en kraftig tilbageskæring af din ligusterhæk, så bør du gøre det i perioden fra marts til maj måned. Beskærer du hækken kraftigt i denne periode, så vil den skyde en masse nye skud fra roden og vokse sig tæt igen.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havekalenderen.dk

Kan man redde en ligusterhæk?

Det er meget normalt, at ligusterhække begynder at gå ud, når de får en alder på ca 25 år. Det kan udbedres ved at give hækken et kraftigt lag topdressing og derpå beskære hækken og klippe den ned til en højde af ca. 60-80 cm.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bolius.dk

Brug barrodsplanter og få en flot ligusterhækTrouvé 42 relaterede spørgsmål fundet

Hvilken gødning til ligusterhæk?

Hvad skal man gøde sin hæk med? Du kan både bruge kunstgødning og organisk gødning til din hæk. Det bedste er, at du enten køber eller selv laver en jordforbedring af kompost eller naturgødning. Den lægger du i et lag på 3-5 cm oven på jorden.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havehandel.dk

Hvad fejler min ligusterhæk?

Ren gødning på blotlagte rødder kan også have givet skader, og for meget gødning gør planterne svækkede og mere modtagelige for angreb af skadedyr og sygdomme. Det gælder også ligusterbladpletsvamp, der ses som mørke pletter på ligusterhækkens blade, der falder af i utide på grund af angrebet.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havenyt.dk

Hvor lang tid skal man vande ny hæk?

Hvor længe skal man vande en ny hæk? Når du har plantet en ny hæk, så er det vigtigt at du i de første 2 år sørger for at vande hækken. Rodnettet på en ny hækplante er ikke stærkt nok til at hente vente helt nede i jorden i tørkeperioder. Derfor skal du i vækstsæsonen sørge for at jorden omkring hækken ikke tørrer ud.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havehandel.dk

Kan man rette en hæk op?

Der er kun en måde at rette op på det, og det er at klippe en stor del af hækken ned, selv om det vil efterlade hækken noget bar. Allerede næste sæson vil hækken dog atter være fyldt med nye friske skud. Hækken skal spidse til i toppen, så den har en vinkel på ca. 15 grader.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på goerdetselv.dk

Hvad spiser min ligusterhæk?

Det er helt naturligt, ligesom hos havens andre planter, at der også indfinder sig dyr og organismer som decideret lever af hækken. Larver der gnaver af bladene, bladlus der suger på skud og blade og forskellige mikrosvampe, der lever på og af ligusterhækken - også på rødderne.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på jegkanliguster.dk

Hvornår kommer der blade på liguster?

Ganske normal liguster , liguster er løvfældene , og smider bladene om vinteren , så der er plads til de nye blade her i foråret .

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havenyt.dk

Kan man plante ligusterhæk i juni?

En liguster er rimelig hårdfør, og man kan sagtens slippe afsted med at plante en ligusterhæk mellem oktober og maj. Hvis du køber en liguster i potte kan du faktisk plante den hele året, men hvis du planter barrodsplanter eller klumpplanter går de i dvale om sommeren, når det bliver for varmt.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på vimedhave.dk

Kan man plante hæk i en gammel hæk?

Vær opmærksom på, at enkelte planter i hækken kan være døde. De må graves op og erstattes af nye, unge planter. Desværre kan man ikke længere få den sort ('Atrovirens select'), der var gængs for 45 år siden, så de nye planter vil se en smule anderledes ud, end de gamle.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havenyt.dk

Hvilken gødning til hækken?

Hvis du giver din nyplantede hæk mellem 40 og 50 gram NPK-gødning for hver meter, er du på den sikre side. Den får rigeligt med næring, og den kan fint håndtere mængden. Jo ældre hækken er, jo mindre behøver du at gøde den.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bauhaus.dk

Hvor ofte må man gøde sin hæk?

Du bør gøde hækken 1-2 gange om året i hækkens vækstperiode, alt efter hvilken type hækgødning du benytter. Bruger du kunstgødning skal hækken gødes to gange om året - i løbet af sæsonen; i foråret (marts - juni) og i sensommeren (august).

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på haveglad.dk

Hvor ofte skal en ligusterhæk klippes?

Liguster er en hurtigvoksende plante, og du bør derfor klippe den to gange om året. Gør du ikke det, bliver skuddene meget tykke, og de er dermed svære for dig at klippe over. Du bør klippe den i forsommeren før Sankt Hans og igen i august.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havehandel.dk

Hvorfor vokser min hæk ikke?

Ligusterhæk i sandet og næringsfattig jord

Disse faktorer kan resulterer i en hæk, der vokser dårligt og ofte bliver ramt af skadevoldere. Sandet og næringsfattig jord afhjælpes således: Er jorden meget sandet kan man med fordel tilføre en lerholdig muld.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på plantetorvet.dk

Hvad sker der hvis man ikke klipper hæk?

Hvad gør du, hvis naboen ikke klipper hækken? Hvis I som naboer ikke kan blive enige om vedligeholdelse af hækken, og hvor høj den skal være, kan I få hegnssynet til at afgøre sagen (mod betaling). Drejer uenigheden sig om højden, vil afgørelsen typisk ende på 1,8-2 meter.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bolius.dk

Hvornår er det bedst at beskære en ligusterhæk?

Du bør klippe ligusterhækken i det helt tidlige forår, inden fuglene bygger reder eller vente til rederne er tomme hen i juni måned. Anden gang en ligusterhæk skal klippes er sidst i august måned. Hvis du passer din ligusterhæk med klipning to gange om året, så er det en utrolig let hæk at gå til.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havekalenderen.dk

Hvordan klipper man en nyplantet ligusterhæk?

Er din hæk helt nyplantet, kan den klippes let på siderne allerede det første år efter plantningen. Det er dog vigtigt ikke at klippe toppen, da den skal have lov til at gro frit i højden indtil den ønskede højde nåes. For at sikre at hele hækken får lys skal den klippes kegleformet.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på jespersplanteskole.dk

Hvor lang tid tager det at gro en hæk?

Tommelfingerreglen er, at ligusterhæk kan vokse 20 cm om året. De første år nærmere 10 cm om året, senere op til 20-30 cm. En hæk af almindelige ligusterplanter er typisk 4 år om at blive høj og tæt. Vent med at klippe toppen, til den har nået den ønskede højde.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på isabellas.dk

Hvor lang tid tager en hæk at vokse?

Alt efter typen af hæk, skal man ikke forvente at ens hæk bliver helt tæt indenfor få år. De hurtige voksende typer af hæk, såsom laurbærkirsebær hække og bøgehække tager omkring 4 år før de er tætte.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havehandel.dk

Hvor dybt skal en ligusterhæk plantes?

Plantedybden afhænger selvfølgelig af, hvilken type ligusterhæk du køber, men som udgangspunkt skal ligusterhækplanter plantes i 30 cm dybde. For at opnå en flot ligusterhæk, der er tæt i top og bund, anbefaler vi, at du planter 4-5 ligusterhækplanter pr meter.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på plantorama.dk

Hvor tyk skal en ligusterhæk være?

Svaret afhænger helt af, hvor tyk hækken skal være i fuld højde. Det står fast, at den bør have ca. 15% smig (eller »bagfald«). Det svarer til 30 cm på to meters højde.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havenyt.dk

Er der forskel på ligusterhæk?

Der er som nævnt tre forskellige typer Liguster, du kan vælge i mellem. Den almindelige type Ligusterhæk kaldes for Ligustrum vulgare, som har to afarter med navnene Ligustrum vulgare Liga og Atrovirens. Atrovirens er mere robust end Liga, da den tåler at blive klippet og beskåret i højere grad, end Liga gør det.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bauhaus.dk
Forrige artikel
Hvornår stopper hosten efter rygestop?
Næste artikel
Hvad er det nemmeste sprog at lære for en dansker?