Hvorfor ligger man undertag?

Undertaget er den konstruktion, der ligger under din tagbeklædning, og det skal sikre, at dit tag er tæt. Derfor er det afgørende, at dit undertag er i topform, så dit hus bliver beskyttet. Dine tagsten tager det store slæb, når regnen, sneen og blæsten hærger, men under stenene ligger det lidt oversete undertag.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på randerstegl.dk

Hvad er formålet med undertag?

Undertagets funktion er at skabe ekstra tæthed. Ved nogle tagbelægninger har undertaget stor betydning for hele tagets tæthed, mens det ved andre tagbelægninger udgør en ekstra sikring, hvis der skulle komme regnvand ind. Undertaget skal sikre den samlede tagkonstruktions tæthed over for al slags fugtpåvirkning udefra.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bolius.dk

Hvor lang tid må undertag ligge?

Det skal kunne holde lige så lang tid som selve belægningen, og så beskytter det mod vand, der siver gennem taget. Et andet plus er, at et undertag beskytter huset i den tid, det tager at lægge taget.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på idenyt.dk

Kan man undlade undertag?

Som tommelfingerregel siger man at hvis ikke der kan komme regn og sne ind under taget, så kan man godt undlade et undertag. De diffusionstætte undertage bruges som tidligere skrevet, der hvor der er ventilation mellem undertag og isoleringen. Modsat de diffusionsåbne undertage, hvor der ikke kræves noget ventilation.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på boligviseren.dk

Er der krav om undertag?

Hvornår er det nødvendigt at lægge et undertag? Hvis dit tag har begrænset evne til at holde fugt væk fra tagkonstruktionen, er det nødvendigt med et undertag. Derfor afhænger behovet for et undertag af, hvilken type tag du har/vælger til dit hus. Samtidig handler behovet for undertag også om taghældning.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på boligmesteren.dk

Icopal Minikursus - Montering af tilbehør til Icopal undertageTrouvé 30 relaterede spørgsmål fundet

Er Decra tag godt?

Et Decra tag er nok et af de mest holdbare tage på det danske marked. Det holder faktisk i helt op til 50 år. Det er lavet til det danske klima, så det holder længe ud over garantien på de 30 år.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på jydsktagteknik.dk

Kan man selv ligge tag?

Svaret er ja - Som udgangspunkt må du gerne selv lægge dit tag. Der er dog visse typer tag der kræver særlig stor erfaring for at opnå et tilfredsstillende resultat. Tagbelægninger du bør lade fagfolk om er: Tagpap på fladt tag er ikke for gør-det-selv manden.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nyt-tag.com

Er det dyrt at skifte undertag?

Prisen på et nyt undertag ligger typisk på mellem 210-350 DKK per m2 (inkl. arbejdskraft) afhængigt af materialevalg. Nogle håndværkere og entrepriser vælger at udregne prisen inkl. montering af nyt undertag.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tagrenovering.dk

Er undertag vandtæt?

Det diffusionsåbne undertag er produceret i et materiale, der både er vindtæt og vandtæt, men som stadig tillader vanddamp at trænge igennem. Det vil altså sige, at det sørger for, at der ikke kan trænge vand ind udefra, men at dampen indefra kan komme ud.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på komproment.dk

Kan man lave undertag indefra?

Montering af undertag indefra er sjældent en god idé

Det er klart en billigere løsning at montere undertag indefra, i stedet for at hive det gamle ned og montere på ny, men man vil dog oftest fraråde det, da løsningen ikke er langtidsholdbar og ikke altid er helt tæt.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på softentagrenovering.dk

Er et undertag tæt?

Undertaget er den konstruktion, der ligger under din tagbeklædning, og det skal sikre, at dit tag er tæt. Derfor er det afgørende, at dit undertag er i topform, så dit hus bliver beskyttet. Dine tagsten tager det store slæb, når regnen, sneen og blæsten hærger, men under stenene ligger det lidt oversete undertag.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på randerstegl.dk

Hvilke tag kræver ikke undertag?

Tagbelægninger, der er tætte, kræver ikke undertag. Det gælder fx tagbelægninger af tagpap, fibercement, stål og nogle typer betontagsten. Hvis man anvender en tagbelægning, der ikke kræver undertag, undgår man udgifterne til undertaget og usikkerheden om, hvorvidt undertaget kan holde lige så længe som tagbelægningen.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på toemrerbogen.praxis.dk

Hvad koster det at skifte tag og undertag?

Erfaringsmæssigt koster et nyt tag mellem 700-2.200 kr. per m2. Prisen på et nyt tag afhænger dog af en lang række faktorer herunder valg af tagbelægning, tagkonstruktionens stand samt tagets kompleksitet.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tagrenovering.dk

Kan undertag tåle sol?

Plastbaserede folier: Folierne findes med og uden armering. Svagheden ved flere af disse folier er, at de ikke tåler solens UV-stråler - strålerne nedbryder folien. Og det mindste hul mellem et par tagsten kan resultere i, at solen “brænder” hul i folien.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på goerdetselv.dk

Hvilken type undertag skal man vælge?

Et fast undertag er det mest holdbare, men også det dyreste, mens undertage af tynde banevarer, er den billigste og mindst holdbare løsning. Faste undertage har en levetid mellem 40 og 100 år afhængig af, om de er med et eller to lag tagpap.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på compara.dk

Hvilke former for undertag findes der?

Undertag kan opdeles i 3 typer:
  • Undertag af banevare, fx folier, fiberdug eller bitumenbaserede produkter. ...
  • Pladeundertag, fx plader af træfiber lagt med overlæg fra spær til spær.
  • Fast undertag, fx brædder eller krydsfiner med en membran af tagpap eller folie.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på toemrerbogen.praxis.dk

Hvornår skal der ventiler i undertaget?

Forudsætningen for at undertaget fungerer som forventet, er at huset er udført med en tæt dampspærre i tag og vægge. Tætte undertage, f. eks. fast undertag med tagpap og tætte banevarer, skal altid udføres ventileret.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på traeguiden.dk

Hvor meget overlæg skal der være på undertag?

Ved en ventileret undertagsløsning skal ventilations spalten imellem undertag og isolering minimum være 50 mm i gennemsnit. Undertage af banevarer vil hænge mellem spærene og skal derfor projekteres med en ventilationsspalte på minimum 70 mm, så den overholder kravet om en gennemsnitshøjde på mindst 50 mm.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på komproment.dk

Hvor meget skal undertag overlappe?

Ved paralleltage indtil 16 m med hængende banevarer skal der projekteres med en ventilationsspalte på 70 mm. Undertage på fast underlag, som f. eks. brædder eller krydsfiner, kan udføres med en ventilations- spalte på 45 mm.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på byggematerialer.dk

Er fast undertag diffusionsåben?

Det faste undertag er diffusionstæt og kan derfor kun anvendes til ventilerede undertage.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på traeguiden.dk

Hvad koster det at understryge et tag?

En understrygning koster ca. 100-150 DKK per kvadratmeter tag, mens et nyt tegltag (inklusiv tillægsudstyr, renovering af skorsten og bortskaffelse af gammelt tag) typisk beløber sig mellem 1000-2.300 DKK per kvadratmeter.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tagrenovering.dk

Hvad vejer fast undertag?

Et tagpap tag, vejer ca. 5,5 kg. pr. kvadratmeter, der gives mellem 10 og 15 års garanti.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på taginfo.dk

Kan man hæve et fladt tag?

At hæve taget (også kaldet tagløft) indebærer, at man hæver boligens øverste etage. På den måde kan man udvide brugsarealet i hjemmet med en hel etage i stedet for at skulle flytte fra boligen eller "stjæle" kvadratmeter fra havearealet. En taghævning udføres oftest på boliger, der allerede har et eksisterende loft.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bygge.dk

Hvor lang tid tager det at lægge et nyt tag?

Hvor lang tid tager det at lægge et nyt tag? Alle projekter er forskellige, og dit hus og dets beliggenhed, dit materialevalg og mange andre forhold kan spille ind. Men tommelfingerreglen er, at det tager mellem 2 og 4 uger at lægge et nyt tag.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på randerstegl.dk

Hvilket tag har længst levetid?

Et tegltag har markedets længste levetid. Hvis resten af konstruktionen kan holde, kan taget holde i mere end 100 år. Gamle tegltage fra før 90érne er normalt understrøgne, mens nyere tegltage har undertag. Understrygningen skal tjekkes/repareres jævnligt.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på idenyt.dk
Forrige artikel
Hvordan flytter man alt fra Samsung til Samsung?
Næste artikel
Hvordan undgår man syre i benene?