Hvorfor er rejsekort dyrere?

Det skyldes, at de forskellige trafikselskaber i Danmark ikke har harmoniseret deres priser og rabatter. Rejsekortets priser sættes efter de lokale trafikselskabers zoner. Men DSB's stadig eksisterende takstsystem følger togskinnerne, og det er altså billigere for mange, som rejser mellem takstområder.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Er rejsekort dyrere end billet?

Uanset, hvem du er, og hvornår du rejser, er Rejsekort billigere end enkeltbilletter med meget få undtagelser. Du kan altid tjekke prisen med forskellige typer af kort og billetter på Rejseplanen.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rejsekort.dk

Er rejsekort billigere end DSB?

Rejsekortet er som udgangspunkt billigst. Orange-billetter vil i visse tilfælde være billigere på længere togrejser. Så det er en god idé, at du tjekker Rejseplanen og togselskabernes rabatpriser i god tid inden din rejse for at se, hvilken billet der er billigst.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på passagerpulsen.taenk.dk

Hvor meget koster det at bruge rejsekort?

Med rejsekort har hver rejse en pris. Og skal du have rabat, får du det helt automatisk. Hvis du rejser ofte på den samme strækning, fx til og fra arbejde, kan pendlerkort være billigere for dig. Et rejsekort koster 50 kr.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på midttrafik.dk

Hvornår er det billigere at bruge rejsekort?

Med Rejsekort får du de rabatter, du skal have, helt automatisk. Du får blandt andet 20% rabat på rejser, der starter udenfor myldretiden. Måske har du bemærket, at din rejse koster noget mindre, hvis du rejser tidligt om morgenen, om aftenen eller i weekenden? Det skyldes den tidsrabat, du får med Rejsekort.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rejsekort.dk

Rejsekort: How To use RejsekortTrouvé 30 relaterede spørgsmål fundet

Hvad er fordelen ved rejsekort?

Fordele med Rejsekort

Kan bruges i hele Danmark. Få automatisk rabat på dine rejser afhængigt af hvor, hvornår og hvor ofte du rejser. Beregner automatisk pris og rabat på din rejse. Med et rejsekort får du altid rejsen billigere end - eller til samme pris som - en almindelig Enkeltbillet.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på arriva.dk

Hvorfor skal man betale for et nyt rejsekort?

Dit Rejsekort har en levetid på fem år. Så holder det op med at virke og skal udskiftes. Enten med et mage til det du har – eller et helt nyt kort. Når dit Rejsekort udløber, skal du bestille et andet.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rejsekort.dk

Hvad er billigst rejsekort eller orange?

DSB Orange Fri giver dig flere fordele end DSB Orange-billetten. Du får stadig en billet til en lavere pris end DSB Standard og Rejsekort - også tæt på afgang - men modsat Orange-billetten kan du få pengene tilbage op til 30 min. før afgang.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dsb.dk

Hvilket rejsekort kan bedst betale sig?

Voksne. Rejsekort er billigere end enkeltbilletter Er du over 16 år, rejser du som udgangspunkt som kundetypen 'Voksen' - og til en pris, der er lavere end med enkeltbilletter. Du kan både få tidsrabat og mængderabat som 'Voksen'. Er du mellem 16-25 år, kan du rejse som 'Ung' – ofte til en lavere pris end som 'Voksen'.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rejsekort.dk

Hvad koster et rejsekort i måneden?

Fakturaen lyder på 150 kr. De 50 kr. dækker kortprisen, mens de resterende 100 kr. bliver sat ind på kortet, så du har en saldo at rejse for, når du modtager kortet.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rejsekort.dk

Hvad skal man mindst have på rejsekort?

Tank dit kort op

For at kunne rejse skal du have penge på dit Rejsekort. Saldoen på kortet skal som minimum kunne dække forudbetalingen for din næste rejse. Du skal tanke op med mindst 100 kr., og din saldo må højst være 2.200 kr.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rejsekort.dk

Kan man køre i tog uden rejsekort?

Ønsker du ikke at have et rejsekort, er der flere alternativer, du kan vælge i mellem. Du skal dog være opmærksom på, at der kan være fordele og ulemper ved alternativerne. Passagerpulsen har samlet et overblik over nogle af de billettyper, du kan købe i stedet for rejsekortet.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på passagerpulsen.taenk.dk

Hvor meget stiger rejsekort?

Dig, der bruger et almindeligt rejsekort til din rejse, får en gennemsnitlig prisstigning på 8,6 pct. Det betyder f. eks., at en tre-zoners rejse på rejsekort procentvis stiger mest med to kroner til 23,50 kr. – altså 9,3 procent.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dinoffentligetransport.dk

Hvor meget koster det hvis man glemmer at tjekke ud?

Flere tusind rejsende glemmer hver dag at tjekke ud med rejsekortet. Det giver 50 kroner i bøde og giver trafikselskaberne millioner.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på version2.dk

Kan man købe billet uden rejsekort?

Her køber du billet

Bemærk at ikke alle billettyper/rejsekort kan købes via automaterne. I busserne er det også muligt at købe billet af buschaufføren. Men husk at medbringe kontanter og ikke for store sedler. Den samme billet kan bruges til metroen, busser, tog og havnebusser.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på visitcopenhagen.dk

Kan man køre 2 personer på Rejsekort?

Børn kan du tage med på dit rejsekort, men der er forskellige regler for, hvornår de skal checkes ind. Check ind er ikke altid nødvendigt. Voksne kan have op til 2 børn under 12 år med på sit rejsekort gratis. Et betalende barn under 16 år kan have et barn under 12 år gratis med.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på passagerpulsen.taenk.dk

Er det gratis at få et Rejsekort?

Fra januar bliver det gratis at oprette Rejsekort, hvis man vælger Rejsekort Personligt. Det kræver dog fortsat, at der indsættes penge på kortet for at kunne foretage rejser. Når vi siger farvel til det gamle år, bliver det samtidig et farvel til oprettelsesgebyret på 50 kr. for et Rejsekort Personligt.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rejsekort.dk

Hvad er forskellen på anonymt og personligt Rejsekort?

Et Rejsekort Personligt eller Flex koster kun 50 kr. Rejserne på dit anonyme kort er også i nogle tilfælde dyrere end, hvis du har et Personligt Rejsekort. Mængderabatterne, som du får på Fyn og i Jylland, er nemlig mindre på det anonyme kort. Forudbetalingen, når du rejser, er også højere på et Rejsekort Anonymt.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på passagerpulsen.taenk.dk

Er orange fri billigere end rejsekort?

Med Orange Fri får du altid en god afgang til en god pris, når du bestiller i god tid - og så er den altid billigere end både DSB Standard og Rejsekort.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dsb.dk

Er rejsekort billigere end klippekort?

Se om rejsekort er billigere for dig. Rejser du mindre end 4 gange om måneden, vil prisen på klippekort være den samme som et rejsekort. Rejser du mere, vil du optjene mængderabat, og prisen på rejsekort vil være billigere end på klippekort.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på facebook.com

Hvor mange penge skal der mindst være på et rejsekort?

Kortet kan ikke tankes op automatisk Du skal altid tjekke, om der er penge på kortet, før du rejser. Tank op på Rejsekortautomater og salgssteder. Forudbetalingen er højere Du skal altid have mindst 70 kr. på kortet for at rejse.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rejsekort.dk

Hvad sker der hvis der ikke er penge nok på Rejsekort?

Hvis din rejse ender med at koste mere end saldoen på dit Rejsekort, bliver saldoen negativ. Du vil ikke kunne checke ind og begynde en ny rejse, før du har tanket kortet op. Har du en tank-op-aftale, bliver dit kort tanket op automatisk, når du checker ud – også hvis du har rejst for mere end saldoen.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rejsekort.dk

Hvad er forskellen på Rejsekort Ung og voksen?

Ungdomskort er for dig, der er mellem 16-19 år eller indskrevet på en SU-berettiget uddannelse, og vil rejse frit mellem dit hjem og dit uddannelsessted. Ungdomskort giver dig desuden mulighed for at rejse med de pris- og rabatfordele, unge har med Rejsekort.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rejsekort.dk

Hvor mange må jeg tage med på mit rejsekort?

I kan rejse op til 29 personer sammen på ét kort. Brug check ind ekstra-kortlæseren på stationen og følg vejledningen på skærmen, eller bed buschaufføren om hjælp. Skal I skifte undervejs på rejsen, checker I bare ind igen som normalt. Indstillingen til gruppe annulleres, når I checker ud.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rejsekort.dk

Hvorfor er offentlig transport så dyrt?

Forklaringen er de generelle prisstigninger på blandt andet brændstof og el, som også påvirker trafikselskaberne. - Ligesom alt andet stiger omkostningerne til at levere god kollektiv transport også markant i øjeblikket, siger DOT's bestyrelsesformand, Marlene Holmgaard Friis, i pressemeddelelsen.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nyheder.tv2.dk
Forrige artikel
Hvor meget af Danmark er fredet?
Næste artikel
Hvad hedder den faldne engel?