Hvordan får jeg fat i lægevagten?

Du skal mellem 8.00-16.00 kunne komme i kontakt med din egen læge eller din læges personale ved akut sygdom og skade. I visse tilfælde får du fat i en telefonsvarer som henviser til et akutnummer i lægehuset, til et andet kontaktnummer eller til en anden læge.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.rm.dk

Hvordan får man fat i vagtlægen?

Hvis din egen læge eller lægevagten vurderer, at du skal på skadestuen eller en akutklinik får du besked om, hvor du skal møde op. Lægen kontakter skadestue eller akutklinik og giver besked om, at du kommer. Du skal ikke selv ringe til dem.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.rm.dk

Hvordan kommer man til vagtlægen?

Al henvendelse til lægevagten skal ske telefonisk. Der kan forekomme ventetid på telefonen, hav tålmodighed - du skal nok komme igennem. Når du ringer til lægevagten bør du have dit sygesikringsbevis parat samt eventuelle oplysninger om den medicin, du plejer at tage.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på laegevagten.dk

Hvad kan man ringe til lægevagten om?

Hvis du er kommet til skade eller er blevet pludselig syg, så ring til lægevagten på 70 150 300 uden for din egen læges åbningstid. Ring til 112, hvis nogen er i livsfare. Er det ikke akut, skal du altid ringe til din ege læge.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rn.dk

Hvornår kan man komme til lægevagten?

Ring til lægevagten, hvis du har brug for lægehjælp uden for din egen læges åbningstid mellem klokken 16-08 og i weekender og på helligdage.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hoe wordt een ZIEKTE VETTE LEVER weergegeven op de HUID?Trouvé 26 relaterede spørgsmål fundet

Er det gratis at ringe til lægevagten?

Hvad er vagtlægen

Det kan også være, du skal forbi lægevagten, en skadestue eller en akutklinik. Det koster ikke noget, andet end eventuelle telefonudgifter, at ringe til en vagtlæge.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på newsbreak.dk

Hvor lang ventetid er der hos vagtlægen?

I to af fem regioner har lægevagten ikke nået sine mål for ventetid en eneste måned i to og et halvt år. Det gælder Region Midtjylland og Sjælland. I Region Nordjylland har lægevagten ikke nået sit nuværende mål en eneste måned siden januar 2020.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Kan lægevagten udskrive recepter?

P-piller, medicin mod mavesyre eller astmamedicin. Mange borgere får fast medicin, og selvom medicinen kan have mange formål, gælder en ting for alle de faste medicinbrugere. De kan stå i en situation, hvor de har brug for en receptfornyelse udenfor lægens åbningstid.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på apotekerforeningen.dk

Hvornår skal man ringe 113?

Ring 113, når du har akut brug for hjælp – uanset om du er hjemme hos dig selv eller på tur i den anden ende af landet. Regionerne vil oprette ét landsdækkende og døgnåbent telefonnummer, som alle borgere og pårørende kan kontakte ved akut sygdom eller skade.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regioner.dk

Hvad er forskellen på lægevagten og 1813?

Man skal ringe 1813 for at komme på en akutmodtagelse eller akutklinik (tidligere kaldet skadestuer). 1813 erstatter lægevagten. Ved skader skal man ringe til 1813 for at få at vide, hvornår og hvor man skal møde op på en akutmodtagelse eller akutklinik.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Kan man selv tage på skadestuen?

Du skal altid ringe til egen læge, vagtlæge eller skadetelefon/akuttelefon før du kan henvende dig på skadestue/akutmodtagelse ved akut ikke-livstruende sygdom eller skader. Ved alvorlig akut sygdom, ulykker og livstruende situationer skal du altid ringe 1-1-2.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Kan man ringe til vagtlægen hvis man har blærebetændelse?

Blærebetændelse er en infektion i blærens slimhinde med bakterier. Det mest typiske symptom er, at det svier, når man skal tisse. Har man svie ved vandladning, bør man kontakte sin praktiserende læge. Ved akutte tilfælde bør vagtlægen konsulteres.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på netdoktor.dk

Hvad er forskellen på skadestuen og lægevagten?

Er du blevet akut syg eller kommet alvorligt til skade, skal du kontakte din egen læge eller lægevagten - telefon: 70 150 300. Ring altid før du tager på akutmodtagelsen (skadestuen).

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rn.dk

Kan man tage på skadestuen uden tid?

Ring 1813, hvis du har brug for hjælp ved skade eller pludselig sygdom. Du skal altid ringe 1813, hvis du mener at have behov for behandling på en akut modtagelse eller akutklinik (tidligere kaldet skadestuer). Akutmodtagelserne er døgnåbne. De behandler både større og mindre skader samt akut sygdom.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Kan lægevagten komme ud?

Akuttelefonen 1813's læger kører på hjemmebesøg, men kun hvis: Det vurderes, at der er akut behov for, at en læge tilser borgeren. Borgeren ikke kan transporteres til en akutmodtagelse eller -klinik uden, at det går ud over borgerens helbred.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Kan man chatte med vagtlægen?

Al kontakt til lægevagten skal være telefonisk. Du vil komme til at tale med en læge. Lægevagten har åbent på alle hverdage fra kl. 16.00 - 08.00 og lørdag, søn- og helligdage hele døgnet.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på laegevagten.dk

Hvad sker der hvis man ringer 911 i Danmark?

15 kan bruges til alle nødsituationer. 112 kan ringes fra mobiltelefoner. 112 og 911 kan ringes fra mobiltelefoner og omstiller til politiet.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Kan 112 ringe til mig?

Og 112 er godt at huske, for det er faktisk nummeret til alarmcentralen i samtlige EU-lande. »Vores 112-lovgivning hviler på et EU-retligt grundlag og pålægger teleudbydere at stille 112-opkald gratis til rådighed for brugerne.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på samvirke.dk

Hvad er forskellen på 112 og 118?

Tidligere har det også været fremme, at folk ringer til 112 eller 114 for at få oplyst telefonnumre. Men her er det nummeroplysningen ved 118, man skal have fat i.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på jv.dk

Kan 1813 give recept?

Kan 1813 udskrive recepter? Uden for egen læges åbningstid kan du ringe 1813 for at få en recept, hvis det er akut. Hvis det ikke er akut, skal du bede din egen læge om eksempelvis at udskrive p-piller. Vi udskriver ikke afhængighedsmedicin som morfin.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvordan får jeg en recept i weekenden?

Hos Hejdoktor har vi gjort det nemt at forny din recept. Her kan du nemt og hurtigt få fornyet din recept online når det passer dig. Du vil dernæst kunne afhente din medicin på dit lokale apotek. Da vores læger sidder klar både om aftenen og i weekenden, kan vi hjælpe når det bedst passer dig.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hejdoktor.dk

Kan lægevagten udskrive antibiotika?

Man udskriver ikke antibiotika i telefonen, medmindre der er tale om en sikker øjenbetændelse eller en sikker blærebetændelse.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dagensmedicin.dk

Kan vagtlægen lave en lægeerklæring?

Online læge - tal med lægen overalt

Lægen kan give lægefaglig rådgivning, udskrive recepter, udstede lægeerklæringer samt henvise til regionale sygehuse.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på gjensidige.dk

Kan vagtlægen forny recept?

Forudsætningen er, at man har en gyldig ordination fra lægen, og at man har været i stabil behandling med medicinen i mindst et halvt år. Gælder det p-piller, som vagtlægerne normalt ikke vil forny recepten på, skal man have brugt dem i mindst et år.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på via.ritzau.dk

Hvad skal man sige når man ringer til lægen?

Skriv ned, hvad du gerne vil tale om

Du har sikkert nogle spørgsmål, som du gerne vil have svar på. Skriv dem ned og tag dem med til lægen, så du ikke glemmer dem. Lægen vil sandsynligvis starte med at spørge dig, hvordan du har det, og hvorfor du er kommet.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mindhelper.dk
Forrige artikel
Hvor betaler man ikke skat?
Næste artikel
Hvor mange mursten går der på 1 kvm?