Hvem bruger mest tid på sociale medier?

Rapporten viser også, at de unge bruger meget tid på de sociale medier. Både de 12-18-årige og 19-34-årige har på en tilfældig dag et samlet brug af sociale medier på over 5 timer på de sociale medier. Det er væsentligt mere end i de øvrige aldersgrupper.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kulturoginformation.dk

Hvilken aldersgruppe bruger mest tid på sociale medier?

Generelt ses, at jo yngre børnene er, desto mere tid bruger de på sociale medier. De 12-18-årige er den aldersgruppe, der bruger mest tid på blandt andet YouTube, TikTok, Snapchat og WhatsApp4, jf. tabel 1. 4 Kantar Gallup/Social Media Life 2020.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på em.dk

Hvilket socialt medie er mest brugt af unge?

I delrapporten Internetbrug og sociale medier 2021 (se kilder) kan man læse, at Snapchat, TikTok og YouTube er de mest populære sociale medier blandt børn og unge. 49 procent af danskerne, der har en profil på TikTok, er mellem 12 og 18 år, og yderligere 40 procent er 19-34 år.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på faktalink.dk

Hvor meget tid bruger vi på sociale medier?

Danskerne bruger fortsat over syv timer på medier dagligt. Forbruget af levende billeder står for godt og vel halvdelen af tidsforbruget, men streaming er nu større end traditionelt tv. Traditionel radio tegner sig for 16 % af den samlede mediebrug, mens streaming af musik og podcasts står for 8 %.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Hvilken målgruppe bruger sociale medier?

Den mest populære demografiske gruppe er mellem 18-29 år med 42 %. Derefter følger 30-49, hvor 27 % af denne gruppe bruger platformen, 50-64 med 18 % og 7 % af dem, der er 65 år eller ældre.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ranktracker.com

Bruger vi for meget tid på sociale medier? | Udvid min horisont | DR3Trouvé 17 relaterede spørgsmål fundet

Hvem benytter sociale medier?

I gennemsnit har de 71+-årige en profil på 2 sociale medier, mens de 55-70-årige i gennemsnit har på 3 sociale medier. De yngste på 12-18 år har i gennemsnit en profil på 5 sociale medier. 46 % af denne aldersgruppe har mellem 2 og 5 profiler, mens 41 % har profiler på 6-8 sociale medier.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kum.dk

Hvilken aldersgruppe bruger mest teknologi?

Flere end ni ud af ti af de 16-44 årige bruger sociale medier, fx Facebook, TikTok, Instagram, Snapchat, LinkedIn eller Twitter. Det samme gælder 86 pct. af de 45-54 årige, 78 pct. af de 55-64 årige og to tredjedele i den ældste aldersgruppe (64-74 år).

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dst.dk

Hvilken aldersgruppe bruger TikTok?

I Danmark er andelen af 15-29-årige, der ugentlig bruger TikTok steget fra 3 procent i 2019 til 41 procent i 2022. Det viser tal fra DR's medierapport 2022 (se kilde 2). Her fremhæves det også, at de 9-14-årige danske børn er den største brugergruppe i Danmark trods TikToks aldersgrænse på 13 år.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på faktalink.dk

Hvad bruger unge deres tid på?

Undersøgelsen viser, at unge generelt har et godt fritidsliv: De mødes med vennerne, laver lektier, bruger tid på sociale medier og går til fritidsaktiviteter. Faktisk går mere end 60 % af de unge til faste aktiviteter i deres fritid. Én af grundene er, at det er sjovt. -Jeg føler mig bedre tilpas bagefter.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på boerneportalen.dk

Hvorfor bruger unge sociale medier så meget?

Underholdning, socialt samvær og kommunikation er omdrejningspunktet i disse tre sociale medier. Unge anvender både medierne til at dele indhold, såsom billeder og kommentarer, se underholdende videoer og kommunikere med andre unge.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kulturfabrikken.dk

Hvilket socialt medie er ældst?

Den første sociale medie-platform efter vor tids standarder blev grundlagt af amerikaneren Andrew Weinreich. Han skabte mediet Six Degrees, hvis hjemmeside gik i luften i maj 1997.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på historienet.dk

Hvilke medier bruger danskerne mest?

Andel af danskere, der daglige brug disse populære sociale medier:
  • Facebook 66%
  • Instagram 32%
  • YouTube 29%
  • Snapchat 26%
  • LinkedIn 8%
  • Twitter 9%
  • TikTok 6%
  • Pinterest 4%

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på illumi.dk

Hvad er mest populært Instagram eller TikTok?

Platformen er årets mest downloadede app på tværs af hele kloden, og selv hvis du ikke har en bruger, støder du stadig konstant på debatter om og fra den kinesiske platform, hvor virale, men kortvarige fænomener lever side om side med etablerede fællesskaber som BookTok og CrimeTok.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på soundvenue.com

Hvilken aldersgruppe bruger mest internettet?

Borgernes it-anvendelse i 2022

af de 15-89 årige er på internettet hver dag eller næsten hver dag. For de 75-84-årige er andelen 66 pct. 97 pct. af de 15-89-årige har adgang til internettet i hjemmet.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på digst.dk

Hvor lang tid bruger unge på deres telefon?

I alt bruger aldersgruppen 16 til 17-årige 5 timer og 28 minutter om dagen på sociale medier på mobilen. Hertil kommer brugen på andre enheder som computeren.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på markedsforing.dk

Hvor meget tid bruger danske unge på sociale medier?

Rapporten viser også et stort tidsforbrug på sociale medier blandt de yngste brugere af sociale medier. Både de 12-18-årige og 19-34-årige har på en tilfældig dag samlet set brugt over 5 timer på de sociale medier, der indgår i undersøgelsen. Det er væsentligt mere end i de øvrige aldersgrupper.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kum.dk

Er unge afhængige af sociale medier?

For mange, der taler om, at de er afhængige af sociale medier, skyldes det blot, at medierne er blevet et vigtigt redskab i forhold til deres sociale relationer, som de ikke har lyst til at være foruden. Derfor svarer 36% af unge mellem 15 og 24 år i en undersøgelse, at de er afhængige af sociale medier.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dcaa.dk

Hvordan påvirker Influencere unge?

Og influencere har stor indvirkning i unge menneskers liv, lyder det på baggrund af en undersøgelse fra Mediernes Forsknings- og Innovationscenter på Syddansk Universitet, SDU. “Influencere er opmærksomhedsmagneter, og de laver en masse indhold, der genererer rigtig meget trafik, særligt fra unge mediebrugere.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på livsfaser.dk

Hvor mange unge mistrives på sociale medier?

Stadig flere børn og unge mistrives. Hver tredje kvinde og hver femte mand i alderen 16-24 år har dårligt mentalt helbred. Kun hver anden pige i udskolingen er glad for den, hun er, og næsten hver tredje pige i udskolingen oplever lav livstilfredshed.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kforum.dk

Hvad hed TikTok før?

TikTok er det hurtigst voksende sociale medie i verden, og har over 800 millioner aktive brugere. Det er tidligere kendt som musical.ly.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på redbarnet.dk

Hvorfor skal man slette TikTok?

Ifølge Center for Cybersikkerhed beder TikTok's app om ”meget vide rettigheder og adgange på enheden”, og det giver appen mulighed for at indsamle mange informationer. Det gælder blandt andet oplysninger om lokalitet, kontakter og browserdata.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Hvem bruger Instagram?

Instagram er blandt danskernes foretrukne sociale medier og omkring 40 procent af befolkningen har i dag en Instagram-konto. Siden sin fødsel for 10 år siden har Instagram udviklet sig fra en forholdsvis simpel fotodelingsapp til et medie med mange funktioner og store kommercielle muligheder for brands og virksomheder.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på faktalink.dk

Hvem bruger telefonen mest?

Flertallet af danskere bruger smartphones til at komme på nettet. 83% af danskere bruger en smartphone, når de går på nettet. I 2010 var det tal kun 31%. Til sammenligning er det kun 67% af os, der kan finde på at bruge en bærbar computer – og små 51%, der regelmæssigt bruger en tablet.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mobilabonnement.dk

Hvor mange bruger de sociale medier?

Det lange svar er, at i 2021 brugte 85% af Danmarks befolkning sociale medier – sammenlignet med 2011 er det en stigning på 55% (kilde 1).

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borreskovkommunikation.dk

Hvornår er man digitalt indfødt?

Internettet fik sit gennembrud i 1990'erne, og fra 2000 bredte til det sig til de fleste i befolkningen. Derfor kan man kalde de digitale indfødte for de unge, som er født efter murens fald, det vil sige fra 1990 til 2001 – også kaldet generation Z.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fremforsk.dk
Forrige artikel
Er det farligt at holde sin afføring inde?
Næste artikel
Hvordan kan man fede en kat op?