Hvad er størst sol eller stjerne?

Solens radius er 0,696 millioner kilometer (jorden tilsvarende 6 378 km, den største planet Jupiter 71 492 km). Jupiter er 318 gange tungere end jorden, men da der ikke er energiproduktion, er det ikke en stjerne. Solen er 333 000 gange tungere end jorden. Der er stjerner, der er meget større end solen, f.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nbi.ku.dk

Hvad er større end en stjerne?

Større grupper af stjerner kaldes stjernehobe.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvad er forskellen på en stjerne og en sol?

Solen er altså en stjerne, den har energiproduktion og indeholder i øvrigt over 99 % af solsystemets masse. Jupiter skulle være mere end 11 gange større end nu, for at starte fusionsprocesser i den. Det ville i så tilfælde blive kaldt en dobbeltstjerne.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nbi.ku.dk

Hvor stor er en stjerne?

Den har en diameter på cirka en milliard kilometer – svarende til omtrent 700 gange Solens størrelse.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på illvid.dk

Hvad for en planet er størst?

Jupiter. Jupiter er Solsystemets største planet. Den består hovedsagelig af de lette gasser brint og helium…

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nbi.ku.dk

Solen - Rummet og vores solsystem - Natur og teknologi på hovedet - NTPHTrouvé 22 relaterede spørgsmål fundet

Hvad er den største stjerne?

Den røde hypergigant VY Canis Majoris er den største stjerne, der hidtil er observeret. Stjernen er mellem 1800 og 2100 gange så stor som Solen. Hvis den var på Solens plads i Solsystemet, ville den opsluge alle de indre planeter. Giganten lyser meget kraftigt – cirka en halv million gange så kraftigt som Solen.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på illvid.dk

Hvad er forskellen på en stjerne og en planet?

Planeter er de moderat store legemer (som ikke er stjerner), som bevæger sig i en ellipsebane rundt om en stjerne f. eks. vor egen sol. De lyser i kraft af lyset fra stjernen.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nbi.ku.dk

Hvad består Solen og stjerner af?

Stjerner er kugler af meget varm gas, som er enormt tunge. De består mest af de letteste grundstoffer i universet, hydrogen og helium. Stjerner som Solen består også af andre grundstoffer som fx karbon, oxygen og nitrogen, der er bare meget lidt af det.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på planetarium.dk

Hvor stor er Solen?

Den er 1.392.700 kilometer i diameter og er 1000 gange tungere end alle solsystemets andre elementer tilsammen. Solen består hovedsageligt af brint og helium, men selvom den er lavet af gas, vejer den alligevel 2,2 milliarder milliarder milliarder tons.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på experimentarium.dk

Hvor varm er en stjerne?

Stjerners forskellige temperatur er direkte afspejlet i deres farver: Relativt kolde stjerner, med overfladetemperatur på nogle få tusinde grader, er røde, mens meget varme stjerner er blå.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på denstoredanske.lex.dk

Hvad hedder vores sol?

Solen (latin: Sol; græsk: Helios) er den stjerne, som sammen med sit planetsystem udgør solsystemet.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvor mange sol er der?

Vores galakse Mælkevejen er kun 1 ud af godt 100 milliarder galakser i det observerbare univers. Så vi kan roligt regne med, at universet rummer mange milliarder billioner solsystemer.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på videnskab.dk

Hvad hedder stjernen over Månen?

Planeten kaldes også 'morgen- eller aftenstjernen', da den på forskellige tider af året kan ses lyse stærkt op på himlen enten morgen eller aften. Man kan torsdag aften se Venus på den sydvestlige himmel nær månen, indtil planeten går ned kl.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på vejr.tv2.dk

Hvilken stjerne er Solen?

Selv om Solen er en såkaldt 'gul dværgstjerne,' hører vores solsystems stjerne til blandt de 5 % af Mælkevejens største stjerner og er 333.000 gange så stor som Jorden. Som alle andre stjerner er Solen en kugle af glødende gasser. Der er hovedsageligt tale om brint og helium.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på planetarium.dk

Hvad er den mindste stjerne?

Alligevel er der selvfølgelig forskel på deres størrelser, og nu er det simpelthen lykkedes forskere at finde den hidtil mindste stjerne i rummet. Det skriver Sciencealert.com. Stjernen, der har fået det mundrette navn EBLM J0555–57Ab, er på størrelse med gasplaneten Saturn, og den ligger små 600 lysår fra Jorden.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på videnskab.dk

Hvor varmt er der i Solen?

De fleste når frem til, at temperaturen i de inderste dele af Solen er cirka 15 millioner grader.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på snm.ku.dk

Hvor hurtig er Solen?

Solen bevæger sig rundt om mælkevejens centrum på ca. 225-250 millioner år, afstanden til centeret er omkring 26 000 (usikkerhed 1400) lysår (det tager lyset 26 000 år at komme ud til os fra centrum). Det giver solen og dermed jorden en fart på omkring ca. 800 000 km/h eller 222,2 km/s rundt om mælkevejens centrum.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nbi.ku.dk

Hvor Solen aldrig står op?

På nordpolen og sydpolen har de dage om sommeren, hvor Solen slet ikke går ned! På samme måde har de også dage om vinteren, hvor Solen aldrig står op. Og hvis man bevæger sig helt op til nordpolen, eller helt ned til sydpolen, er der faktisk kun én solopgang og én solnedgang om året!

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på experimentarium.dk

Hvor mange stjerner er der?

Man mener, at der er mere end 1.000 milliarder galakser i den del af universet, som vi kan se. Vores egen galakse hedder Mælkevejen. Astronomer vurderer, at den ud over Solen, indeholder et sted mellem 100 og 400 milliarder stjerner.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på vildmedrummet.dk

Hvilken farve er en stjerne?

OM STJERNERNES FARVER

Stjernernes farver afslører nemlig deres temperatur, idet de koldeste og ældste stjerner er rødlige, mens de varmeste, unge stjerner er blålige. Det skyldes, at det blå lys er mere energirigt, end det røde lys, og jo varmere en stjerne er, jo mere af det blå lys vil den sende ud.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på illvid.dk

Hvordan bliver en stjerne født?

Stjerner dannes af store skyer af gas og støv, der fortættes og til sidst bliver så kompakt, at den i midten kollapser til en kugle af gas, hvor trykket opvarmer stoffet, så der opstår en glødende gas-kugle – en stjerne.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fysikleksikon.nbi.ku.dk

Hvorfor er der nogle stjerner der blinker?

Og er objektet tilstrækkeligt lille set fra Jorden, som en stjerne er, er lysstrålen så 'tynd', at de bittesmå termiske hvirvler formår at bryde og forstyrre lyset i en sådan grad, at stjernen hele tiden ser ud til at skifte farve. Når stjernen står stille på himlen, ser vi farveskiftet som en blinken.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dmi.dk

Kan man se stjerner bevæge sig?

På nattehimlen finder vi også flere og flere satellitter og ind imellem er det endda muligt at se den internationale rumstation, ISS, på himlen. Satellitter kan ved første øjekast ligne små stjerner, der bevæger sig med jævn hastighed over nattehimlen.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på planetarium.dk

Hvilken stjerne er tættest på Jorden?

Jordens nærmeste stjerne, bortset fra Solen, er Proxima-centauri på den sydlige halvkugle (den ligger i stjernebilledet Centaurus). Afstanden er 4,365 lysår, dvs. det tager lyset 4,3 år at nå os.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nbi.ku.dk
Forrige artikel
Hvor mange mennesker Orange Scene?
Næste artikel
Er der wifi på Grønland?