Hvad er nemmest at forstå svensk eller norsk?

Synes du det er lettere at forstå norsk eller svensk? - Quora. Bokmål er let at læse, men det er også tættere på dansk end de fleste talte norske dialekter. Svensk er lettere at læse end nynorsk. De sydlige norske dialekter er nemmere at forstå end svensk, de nordnorske kan være direkte uforståelige.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.quora.com

Hvad lyder mest som dansk norsk eller svensk?

Som de fleste af os ved, er svensk, norsk og dansk nært beslægtede og minder om hinanden. Derudover er omkring 90% af ordforrådet det samme.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nordiskjob.org

Kan svenskere forstå dansk?

Tidligere undersøgelser af interskandinavisk sprogforståelse har vist, at især svenskere har svært ved at forstå dansk. Danskere er lidt bedre til at forstå svensk, mens nordmænd generelt set er bedst til at forstå nabosprogene.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tidsskrift.dk

Er svensk svært?

Traditionelt er sprogforståelsen mellem danskere og svenskere den mest komplicerede i Skandinavien. Nordmændene klarer sig bedst i forståelsen af nabosprogene, fordi de har udtalen til fælles med svenskerne og ordforrådet til fælles med danskerne. Og så er nordmændene mere orienteret mod Sverige og Danmark end omvendt.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politiken.dk

Er norsk svært?

Udtalen er det vanskeligste

Han er norsk, men har boet i Danmark i næsten 40 år. Han mener, at der er mange træk ved det norske sprog, som er svære for danskerne at forstå, eksempelvis ordenes betydning, ordstillingen og måden, ordene er bygget op på. For eksempel har dansk kun to køn, mens norsk har tre.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på videnskab.dk

Can Nordic Countries Understand Each Other (Danish, Swedish, Norwegian)Trouvé 33 relaterede spørgsmål fundet

Hvilket sprog er nemmest at lære for en dansker?

Sprog der er nemmest at lære for dansktalende

Svensk. Engelsk. Tysk. Islandsk.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på lingobob.com

Hvad er de letteste sprog at lære?

De nemmeste sprog, målt i hvor lang tid det tager at lære, er: Dansk, hollandsk, italiensk, norsk, portugisisk, rumænsk, spansk og svensk. Disse sprog tager alle ca. 24 ugers træning.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på schwa.dk

Hvordan kan man se forskel på norsk og svensk?

Synes du det er lettere at forstå norsk eller svensk? Bokmål er let at læse, men det er også tættere på dansk end de fleste talte norske dialekter. Svensk er lettere at læse end nynorsk. De sydlige norske dialekter er nemmere at forstå end svensk, de nordnorske kan være direkte uforståelige.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.quora.com

Hvor svært er dansk?

Mange vokaler og drilske konsonanter gør dansk svært

En af grundene til, at dansk er så svært, er, at vi har enormt mange vokallyde. Selvom der kun er 9 vokaler i det danske alfabet, er der – afhængig af, hvordan man gør det op – helt op til 40 forskellige vokallyde. »På italiensk er der 7 vokallyde, så det er nemt.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på videnskab.dk

Hvilke sprog i verden er sværest at lære?

Grønlandsk er det vanskeligste sprog i verden at lære. Det fastslår sprogprofessor Rolf Theil fra Universitet i Oslo ifølge KNR. Professoren har udarbejdet en hitliste over alverdens sprog, og listen offentliggøres i dag i anledning af den europæiske sprogdag.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Hvorfor afgav Danmark, Norge?

Danmark–Norge gik ind i en alliance med Napoleon, hvorefter krigen førte til dårlige tider og hungersnød i 1812. I 1814 tabte Danmark-Norge Englandskrigene, og kongen af Danmark-Norge, Frederik VI blev tvunget til at overdrage Norge til kongen af Sverige ved Freden i Kiel.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvad synes svenskere om danskere?

Svenskerne er de rene dydsmønstre, og vi danskere er nogle værre svin. Ny undersøgelse har set på svenskere og danskeres fordomme om hinanden. Hundelorten får lov til at ligge på gaden, skraldet flyder i affaldsrummet, og så går kæften på danskerne dagen lang. Sådan lyder svenskernes fordomme om danskere.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på avisen.dk

Hvordan lyder dansk for udlændinge?

Vokallyde og ord, der smelter sammen gør det svært at skelene ordene fra hinanden, hvis man er udlænding. - For udlændinge siges det, at dansk lyder det som havregrød i kog, en halssygdom eller én lang kartoffel i munden. Det er derfor en stor mundfuld at tilegne sig sproget, selv for små danske børn.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fyens.dk

Hvilket sprog er dansk mest påvirket af?

Faktum er, at dansk er blevet mest påvirket af nedertysk. Undersøgelser af almindelig dansk tekst viser, at cirka 16 procent af ordene stammer fra nedertyske ord, 4 til 8 procent fra græsk og latin, 2 til 4 procent fra fransk og 1 procent fra engelsk.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Hvilket sprog har påvirket dansk mest?

De største långivende sprog er tysk (3,8 %) og latin (3,4 %) efterfulgt af fransk og italiensk. Analyser af, hvilke nye ord der er kommet ind i dansk efter 1945, viser, at engelske ord udgør ca. 35 % af de nye låneord, mens ca. 2 % kommer fra norsk og svensk, ca.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på trap.lex.dk

Hvilke sprog taler man mest i Danmark?

Man ved ikke helt præcist hvor mange sprog der tales i Danmark, men det er formentlig flere end 100 forskellige. Herudover ved man at omkring 92-93 % af befolkningen har dansk som modersmål.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sprogdansk.systime.dk

Hvad er det sværeste sprog i Europa?

Finsk og ungarsk betragtes ofte som nogle af de allermest vanskelige sprog at give sig i kast med. Hvorfor? Fordi de har meget lidt til fælles med de sprog, der ellers omgiver dem i Europa, og er på mange måde mystiske. De har vanskelige ord og forskellige dialekter (specielt Ungarn), hvilket gør det svært.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sprogbasen.dk

Hvilket sprog minder om dansk?

Dansk er tæt beslægtet med norsk, svensk og islandsk, og sproghistorisk har dansk været stærkt påvirket af plattysk.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvad er det sværeste sprog at lære for danskere?

På FSI's liste ligger Danmark i kategori 1, som er blandt de sprog, der er hurtigst at lære (23-24 uger). Arabisk, kinesisk og japansk ligger derimod i kategori 5, som det tager hele 88 uger at lære. Ud fra den model vil kinesisk derfor være 3-4 gange sværere at lære end dansk.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på lektiesos.dk

Hvad kendetegner norsk?

Norsk talesprog er i synkront perspektiv kendetegnet af relativt store dialektforskelle og stærke, livskraftige dialekter. Dialektforskellene kan blandt andet tilskrives store geografiske afstande, og at fjeldlandskabet har begrænset kontakten mellem folk i tidligere tider.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvad kom først svensk eller dansk?

De første enkeltsprog er gammeldansk og gammelsvensk, bestemt ca. 1100-1550.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvilket nordisk sprog er ældst?

De nordiske sprogs ældste trin er urnordisk; nogle træk af dets forhold til fællesgermansk er omtalt i dansk sprog (historie).

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på denstoredanske.lex.dk

Hvad er de 5 sværeste sprog at lære?

Hvad er den sværeste sprog at lære?
  • Nogle sprog kræver mere end et års studier at lære det grundlæggende, mens andre tager kun et par uger. Men hvilken en er den sværeste af alle? ...
  • 1: Chinese. Kinesisk er et særligt vanskeligt sprog især dens skriftilige form. ...
  • 2: Græsk. ...
  • 3: Arabisk. ...
  • 4: Islandsk. ...
  • 5: Japansk. ...
  • 6: Finsk. ...
  • 7: Tysk.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på polyglotclub.com

Er svensk svært at lære?

Nem grammatik og mindeværdige strukturer; sværeste udtale for en udlænding at lære. Norsk virker som den nemmeste at lære flydende for en udlænding. Temmelig let udtale og grammatik. Svensk er bestemt det sværeste at lære, både at tale og læse.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.quora.com

Hvor mange timer tager det at lære et nyt sprog?

For nogle vil det være muligt at lære et nyt sprog på under tre måneder, mens andre kan bruge flere år på det. Adskillige ting afhænger af, hvor længe det vil tage, og for at komme frem til et mål, er du nødt til at spørge dig selv om følgende ting og derefter lave din egen vurdering: 1. Hvilket sprog vil du lære?

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sprogbasen.dk
Forrige artikel
Hvor længe skal klorhexidin virke?
Næste artikel
Hvad gør urent vand ved kroppen?