Hvad dækker det blå sygesikringskort i Italien?

Det blå sygesikring giver dig ret til at modtage behandling på offentlige hospitaler, og hos læger og tandlæger der er dækket af den offentlige sygesikring i Italien. Du er dækket på samme vilkår som borgerne i Italien, hvilket betyder at der ikke gælder samme regler, som når du går til lægen herhjemme.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rejseforsikringsguiden.dk

Hvad dækker det blå sygesikringskort ikke?

Det blå EU-sygesikringskort dækker ikke udgifter til hjemtransport, og i nogle lande heller ikke alle udgifter til sygetransport. Hvis du ønsker at få dækket alle udgifter til syge- og hjemtransport i forbindelse med sygdom eller dødsfald, skal du tegne en privat rejseforsikring.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Er der gratis lægehjælp i Italien?

I Italien minder sundhedssystemet meget om det danske. Som udgangspunkt er lægehjælp og hospitalsindlæggelse gratis for italienere, der er tilmeldt den offentlige sygesikring. Det gælder ligeledes for turister og rejsende med det blå sygesikringskort.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på cpt.dk

Hvad dækker det blå sygesikringskort i udlandet?

Det blå EU-sygesikringskort kan give dig adgang til nødvendig offentlig behandling på lige fod med andre borgere i et EU-land, EØS-land (Norge, Island, Liechtenstein), Schweiz og Storbritannien. Kortet dækker dog ikke behandling på private hospitaler eller anden privat behandling.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stps.dk

Kan man bruge det gule sygesikringskort i Italien?

Du skal vise dit EU-sygesikringskort (det blå kort). Du har udelukkende ret til sygehjælp på samme vilkår som personer, der er offentligt sygesikrede i landet.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på europaeiske.dk

Sådan bestiller du det blå EU-sygesikringskort - Borgerservice to goTrouvé 35 relaterede spørgsmål fundet

Kan man bruge det blå sygesikringskort uden for EU?

Det blå EU-sygesikringskort kan ikke bruges, hvis du rejser uden for EU-landene, dog gælder kortet også i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på europaeiske.dk

Kan man få det blå sygesikringskort på mobilen?

Sundhedskort-appen er et frivilligt digitalt supplement til dit fysiske sundhedskort som app på din mobil, så du altid har dit sundhedskort lige ved hånden. Du vil stadig få tilsendt et nyt sundhedskort med posten, hvis du eksempelvis flytter til en ny adresse eller skifter læge.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvad gør man hvis man bliver syg i udlandet?

Hvis du bliver ramt af sygdom eller kommer til skade i udlandet, bør du søge lægehjælp. Kontakt dit rejseselskab, din hotelreception eller den danske repræsentation for at få information om, hvor du kan finde nærmeste klinik eller hospital, hvordan du tilkalder en læge mv.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på um.dk

Hvad er forskellen på det gule og det blå sygesikringskort?

Hvad er forskellen på det gule og det blå kort? Det gule sundhedskort gælder alene i Danmark, Færøerne og Grønland. Rejser du i det øvrige Europa, har du brug for EU-sygesikringskortet (det blå kort), som dækker i EU, Norge, Island, Liechtenstein (EØS) og Schweiz. Du kan bestille det blå kort gratis på Borger.dk.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på topdanmark.dk

Hvornår har man brug for en rejseforsikring?

Husk altid at tegne en rejseforsikring, før du rejser til udlandet – også hvis det kun er en kort rejse i Europa. Så har du mulighed for at få dine udgifter dækket, hvis du kommer i en nødsituation. Det kan det være dyrt at komme til læge, være indlagt på hospital eller få hjemtransport fra udlandet.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på um.dk

Er der krav om mundbind i Italien?

Er der krav om at bære mundbind i Italien? Der kan stilles krav om at bære mundbind af typen FFP2 på hospitaler, lægehuse og plejehjem. Der er ikke længere krav om at bære mundbind i kollektive transportmidler.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på italien.um.dk

Hvad skal man undgå som turist i Italien?

Pas på din påklædning

Hvis man vil undgå at blive stemplet som en klodset turist, er regel nummer ét: Tag ordentligt tøj på og pæne sko, når du går rundt i italienske byer. Det behøver ikke at være Armani-jakker og Gucci-sandaler, men korte shorts, sandaler med tennissokker og en undertrøje, dur bare ikke!

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på livsstil.tv2.dk

Er ting billigere i Italien?

Er Italien et dyrt land? Priserne på basisprodukter i Italien er lavere end i Danmark. Du skal betale 1.29 gange mindre for shopping i Italien end i Danmark.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hikersbay.com

Hvad koster et nyt blåt sygesikringskort?

Kortet er gratis. Du vil normalt modtage kortet på din adresse i løbet af 2-3 uger. Når du søger om det blå EU-sygesikringskort, får du automatisk sendt et midlertidigt bevis til Digital Post.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvad dækker den offentlige sygesikring?

Hvad er sygesikring? Alle borgere med bopæl i Danmark har ret til gratis behandling hos egen læge og speciallæger. Du kan også få tilskud til medicin, tandlægehjælp, tandpleje, fysioterapi, fodterapi, kiropraktorhjælp og psykologhjælp.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvad er dækket af en rejseforsikring?

De fleste rejseforsikringer dækker udgifter til behandling hos læge eller på hospital, hvis du bliver akut syg eller kommer til skade på din ferie i udlandet. Herudover kan behandling hos fysioterapeut og tandlæge være dækket af forsikringen.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på forsikringsguiden.dk

Hvem skal have det blå sygesikringskort?

Du kan bestille EU-sygesikringskort, hvis du bor i Danmark, er statsborger i et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz, og du er dansk sygesikret. Du kan også have ret til kortet i andre tilfælde. Du skal bestille kortet på borger.dk.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Kan man bruge det blå sygesikringskort i Tyrkiet?

Hverken det gule eller det blå sygesikringskort dækker under rejser til Tyrkiet. Det anbefales derfor kraftigt at tegne en privat rejseforsikring, der dækker i den tid, man opholder sig i landet samt er dækkende for de aktiviteter, man har planlagt.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tyrkiet.um.dk

Hvorfor rejseforsikring i EU?

Du bør aldrig rejse uden for EU uden en rejseforsikring. Her er du nemlig ikke dækket af den offentlige sygesikring, som normalt kan hjælpe, hvis du bliver syg eller kommer til skade på rejsen. Det gælder, uanset om du skal på solferie, aktivferie, efterårsferie, studieophold, forretningsrejse eller udstationeres.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på forsikringsguiden.dk

Hvilke lande har gratis lægehjælp?

Det blå EU sygesikringskort giver dig som udgangspunkt ret til gratis undersøgelse og behandling i det offentlige behandlingssystem i alle EU-lande samt Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Du har ret til gratis tandlæge-, læge- og hospitalsbehandling og medicin fra offentlige behandlingssteder.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvilke lande har ikke gratis lægehjælp?

Det gælder alle lande i EU samt Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Det betyder, at du har ret til nødvendig tandlæge-, læge- og hospitalsbehandling, medicin m.m. fra offentlige behandlingssteder i det land, du opholder dig i.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Kan man rejse til udlandet når man er på sygedagpenge?

Du har som sygemeldt ret til at tage midlertidigt ophold andetsteds end din bopæl i Danmark eller i et andet EU/EØS land. Du vil som udgangspunkt bevare retten til sygedagpenge, hvis du opfylder de sædvanlige betingelser herfor. Betingelserne: Du skal være uarbejdsdygtig grundet egen sygdom.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på detfagligehus.dk

Kan man få det blå sygesikringskort digitalt?

Med appen "European Health Insurance Card" får du hjælp til, hvordan du bruger det blå sygesikringsbevis i EU-landene, foruden Island, Lichtenstein, Norge og Schweiz. Du får en guide til de enkelte EU-landes sygesikringssystemer, og hvornår du skal bruge sygesikringsbeviset.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på if.dk

Hvor lang tid tager det at få et sygesikringskort?

Det tager normalt omkring to uger at få et nyt sundhedskort. Kommunen kan dog i særlige tilfælde udstede et midlertidigt dokument, hvis du har brug for det.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Kan man bruge det gule sygesikringskort i Tyskland?

Den offentlige rejsesygesikring er ophævet pr. 1. august 2014. Det betyder, at man ikke længere er dækket med sit gule sundhedskort, hvis man skal ud at rejse i andre EU-/EØS-lande.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tyskland.um.dk
Forrige artikel
Kan blodet blive for tyndt?
Næste artikel
Hvordan får jeg min hund til at slappe af?