Er Vintergæk en løgplante?

Vintergækken er en lav, flerårig løgplante.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på idenyt.dk

Hvilken familie hører vintergæk til?

Vintergækker er en slægt af løgplanter med ca. 22 arter i narcisfamilien.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på denstoredanske.lex.dk

Hvordan planter man vintergækker?

Sætter du løg fra vintergækker i krukker eller bede, nøjes du med at lave en fordybning i jorden på 8-10 centimeter, som løget lægges i. Hold en planteafstand på 5 centimeter. Dæk løgene med jord eller læg græstørven tilbage i hullet, før du trækker let sammen omkring løgplanterne.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hverdagshaven.dk

Hvad betyder vintergæk?

Kender du vintergækken? Det er en af de allerførste forårsblomster, som kigger op i haverne allerede i februar måned. Vi kalder den for vintergæk, fordi dens blomster laver sjov - gækker - midt om vinteren - og får os til at tro, at det er sommer.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skoven-i-skolen.dk

Hvad gør man med afblomstrede vintergækker?

Vintergækker formerer sig både ved at sætte frø og ved at danne sideløg. Når de har stået i mange år og dannet tætte klynger, kan det gå ud over blomstringen, da hvert løg ikke har plads til at kunne blive stort nok til at udvikle en blomst. Grav derfor klumpen op, og fordel løgene ud i nye bede og nye dele af haven.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på isabellas.dk

Snowdrops - The Meaning of PlantsTrouvé 30 relaterede spørgsmål fundet

Hvad gør man ved afblomstrede løg?

Klip genre den visne blomst af

På den måde hjælper du løget, fordi planten slipper for at bruge energi på at danne frø. Du kan også give dem lidt gødning efter afblomstring og vande i tørre perioder. Jo længere tid bladene holder sig grønne, jo mere energi samler løget.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på idenyt.dk

Hvornår skal man flytte vintergækker?

Når løgene skal sættes, er september et godt tidspunkt. De skal ned i 7–10 cm's dybde og gerne i en porøs jord. Man kan sagtens flytte vintergækker i blomst, bare man flytter en hel klump af gangen. Selve formeringen kan ske ved at dele en klump, efter blomstring.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havenyt.dk

Hvornår må man klippe vintergækker?

De fleste begynder jo at klippe græsset allerede i april, og da vokser vintergækkerne stadig på livet løs, for da er de i fuld gang med at samle næring og danne nye løg til næste år. Hvis man vil have vintergækker i græsplænen, skal man vente med at klippe, til de er visnet ned i maj.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kristeligt-dagblad.dk

Kan vintergækker så sig selv?

Vintergækker sætter frø, men selvsåning er ikke nær så almindelig som ved f. eks. erantis og krokus. I haven oplever man dog med jævne mellemrum, at der dukker en vintergæk op et uventet sted.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havenyt.dk

Hvor giftige er vintergækker?

Gækkebreve og små, hvide vintergækker i vaser – en hyggelig aktivitet for de fleste børn. Men hold øje med, at dit barn ikke putter vintergækken i munden. Den er nemlig også giftig.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på livsstil.tv2.dk

Kan vintergækker tåle frost?

Det er ikke mange blomster, der kan holde til vinterens kolde temperature. Vintergækkerne er ikke en af disse. Vintergækken er tidligt fremme og dukker gerne op af sneen allerede i februar.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på idenyt.dk

Hvorfor blomstrer mine vintergækker ikke?

Erantis kan blomstre over en lang periode fra januar til marts, men den blomstrer ikke, førend knoldene har nået en vis størrelse. Det tager derfor år fra frøet lander på jorden og til planten er i blomst, – faktisk blomstrer erantis først 4. år.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på blog.dengamleby.dk

Hvordan bestøves vintergækker?

Mit barnebarn spørger hvordan erantis, vintergækker og krokus bliver bestøvet, når de blomstrer på en tid hvor der ikke er insekter i luften. Hvad skal jeg svare? De bliver bestøvet af insekter, især forskellige arter af bier, i det allertidligste forår.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på snm.ku.dk

Hvad spiser mine vintergækker?

Insekter og smådyr skal også have mad

Så jeg må nok indse, at mine vintergækker i år må deles med sultne smådyr. I Geografisk Have har vi også allerede observeret en usædvanlig stor aktivitet blandt havens vilde smådyr. Både bladtæge, mariehøns og endda en larve har besøgt os.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på geografiskhave.dk

Er Dorthealilje en vintergæk?

Dorothealilje, Leucojum vernum, er ikke helt så almindelig som vintergæk, men den er let at have med at gøre. Den trives fint i en god humusrig jord og kræver ellers samme behandling som vintergæk. Dorothealilje blomstrer lidt senere end vintergæk.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på blomsterverden.dk

Hvornår vokser en vintergæk?

Allerede fra januar begynder vintergækkerne at vokse frem, hvorefter de små gule erantis blomster danner et blomstertæppe, som lyser den mørke have op.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på idenyt.dk

Hvordan formerer løgplanter sig?

Ud over den kønnede formering kan mange løgplanter også formere sig ukønnet, nemlig ved at danne sideløg. Da løget jo egentlig er en stængel med nogle tykke blade, kan stænglen (løgkagen nederst på løget) uden videre danne et sideskud, som så også får sine egne blade (løgskæl).

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havenyt.dk

Er vintergækker giftige for hunde?

Hunde ved ikke altid, hvad der er giftigt

Højst ville du have en bitter smag i munden bagefter. En hund kan til gengæld ikke tåle særligt mange forårsblomster, herunder anemone, vintergæk, erantis og påskeliljer.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på idenyt.dk

Er vintergækker giftige for katte?

Vintergæk | Giftig for kat | Forgiftning | Netdyredoktor.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på netdyredoktor.dk

Hvornår må man klippe løgplanter ned?

Når tulipaner visner, og kronbladene falder til jorden, skal du nippe hele hovedet af stænglen ca. 1-2 cm under hovedet. Så suger tulipanen nemlig ikke unødig energi fra blomsterløget, og der spares dermed på energien, hvilket gør blomsterløget kraftigere og tulipanen større næste år.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bolius.dk

Hvem spiser vintergækker?

Et andet svar kan være at der er »nogle« der spiser løgene. Dette kan f. eks. være mosegrise og mus (de finder løgene under sneen og kan hale løgene op, hvis jorden ikke er frosset).

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havenyt.dk

Hvor mange slags vintergækker?

Der findes omkring 20 forskellige arter vintergækker, der igen har flere hundrede forskellige sorter. Er man blevet forelsket i de hvide klokker og vil samle på dem, kan sæsonen spredes over mange måneder fra oktober til maj. Vintergæk kan blive 10-15 cm høj. De grønne blade sidder overfor hinanden i par.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på femina.dk

Hvornår sætter man løgplanter?

Det er bedst at sætte løgene i perioden fra september til oktober, men du kan faktisk gøre det helt indtil, at frosten sætter ind. Er du i tidsnød, skal du prioritere at få de løg, der skal blomstre først, som eksempelvis vintergækker og krokus, i jorden.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på plantorama.dk

Kan man flytte løgplanter?

Svar. Du kan gøre alle tre ting, og påskeliljerne vil klare det fint. Dog synes jeg, at du skal vente til blomsterne er visne, så du kan glæde dig over synet. Men der er én god grund til at flytte dem nu, mens de har blade, og det er, at du kan se, hvor alle de andre forårsløg står og hvilke farver, de har.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havenyt.dk

Kan man presse vintergækker?

Vintergækkerne lægges på den nederste bog eller på gulvet og resten af bøgerne stables ovenpå. Den første bog skal lægges lidt forsigtigt på, så du undgår, at dine vintergækker flytter sig. Du kan også bruge en blomsterpresser til at presse vintergækkerne med. Vintergækkerne skal ligge i pres i en til to uger.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bloomit.dk
Forrige artikel
Er der flest grønne eller blå øjne?
Næste artikel
Er aske giftigt?