Er det lovligt at sige nej til kontanter?

Virksomheder som sælger til andre virksomheder, kan også sige nej tak til kontanter. Hvis samme virksomhed både sælger til forbrugere og erhvervsdrivende, kan virksomheden kun sige nej tak overfor andre erhvervsdrivende, men skal acceptere kontanter fra forbrugere.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskerhverv.dk

Hvad er 8000 kr reglen?

Betaler du beløb, der overstiger 8.000 kr. inklusive moms kontant uden at sende besked til os, må du ikke trække udgiften fra i skat. Hvis din leverandør snyder, kan du også komme til at betale den moms, som din leverandør skulle have betalt.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skat.dk

Kan en restaurant nægte kontanter?

Ifølge betalingslovens § 81, stk. 1, har betalingsmodtagere pligt til at modtage betaling med kontanter i tidsrummet fra kl. 06.00 til kl. 22.00, hvis de modtager betaling med betalingsinstrumenter såsom betalingskort eller mobilbetaling.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ekstrabladet.dk

Hvornår bliver Danmark kontantløs?

Som ordet selv indikerer, er det kontantløse samfund et samfund, hvor at betaling med mønter og sedler, er erstattet af andre betalings muligheder. Flere forskere har udtalt sig om, at Danmark formodentlig går hen og bliver kontantløst allerede i år 2025.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sumup.com

Kan butikker nægte at modtage euro?

Forbud mod diskrimination af kontantkunder

1 er betalingsmodtager forpligtet til at modtage kontant betaling, hvis betalingsmodtager i øvrigt modtager betaling på en måde, der er omfattet af loven (bl. a. betalingskort).

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nationalbanken.dk

Is it illegal for a business to refuse cash as payment?Trouvé 25 relaterede spørgsmål fundet

Er 1000 kr udgået?

I bankerne er der generelt ikke mange kasser, men de få der er tilbage, kan man nu ikke længere få udleveret 1000-kronesedlerne, og det samme vil snart være tilfældet i hæveautomaterne. Hanne Birgitte Møller fortæller dog, at banken fortsat kan modtage 1000-kronesedlerne.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tv2ostjylland.dk

Hvor mange kontanter må man have i sit hjem?

Der er ingen maksimumsgrænse for de kontante beløb, som en privatperson må ligge inde med, og private skal ikke opgive deres kontante formue til skattevæsenet. Til gengæld er der en grænse for, hvor store kontante beløb, man må tage med ud af landet, medmindre det forinden bliver registreret hos skat.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på juraeksperten.dk

Hvornår forsvinder kontanter i Danmark?

Antallet af kontantbetalinger er støt faldende i Danmark, og professorer sætter kontanters udløbsdato til 2025. Med kontanternes død vil det kun være private banker, der udsteder penge. I Sverige frygter Riksbanken konsekvenserne og vil indføre e-kroner, men det afviser Nationalbanken.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på berlingske.dk

Kan man købe en bil med kontanter?

Kontant køb af bil betyder, at du har alle pengene til købet af din nye bil. Du skal dog være opmærksom på, at erhvervsdrivende ifølge loven kun må modtage op til 19.999 kroner i kontant betaling for varer og ydelser. Du skal altså betale det resterende beløb på din bil med kreditkort eller via bankoverførsel.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på volkswagen.dk

Kan man gemme penge i en bankboks?

Mange vælger at opbevare penge i bankbokse, men det kan også give problemer. En bankboks skal nemlig forsikres gennem ens egen indboforsikring. Og reglerne er forskellige fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. - Det man skal være opmærksom på, det er, at der kan være en maksimal dækning på ens forsikring.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tvsyd.dk

Kan man kræve kontant betaling?

Betalingsmodtagere har som udgangspunkt pligt til at modtage kontant betaling i tidsrummet fra kl. 06.00 til kl. 22.00, hvis de modtager betaling med betalingsinstrumenter som fx betalingskort og mobilbetaling via app. Dette følger af betalingslovens § 81, stk.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på forbrugerombudsmanden.dk

Kan jeg betale min husleje i kontanter?

Selv om der står i din lejekontrakt, at du skal betale huslejen kontant på udlejerens bopæl, har du ret til at betale den via en postanvisning, dvs. hvor du indbetaler beløbet til et posthus. Det vil være en gyldig huslejebetaling. Hvis du vælger at betale kontant på udlejeren bopæl, kan du forlange en kvittering.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på juraeksperten.dk

Hvor mange kontanter må man tage i mod?

Det er ikke tilladt for virksomheder at modtage kontantbetaling på 20.000 kr. eller derover. Heller ikke hvis beløbet falder i flere rater, eller hvis mindre beløb på anden måde er forbundet. Der er ikke mulighed at søge tilladelse til at modtage kontantbetaling på mere end 20.000 kr.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på jyskebank.dk

Hvor meget må man modtage i kontanter privat?

Fra den 1. juli 2021 nedsættes det beløb man maksimalt må modtage i kontanter fra 49.999 til 19.999 kr. Samtidigt gælder 8.000 kroners grænsen stadigt. Det er en del af de ændrede regler i hvidvaskloven, der fra den dag angiver at det er ulovligt at modtage 20.000 kr.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dhv.dk

Hvor mange penge må man sætte i banken ad gangen?

Hvis banken siger nej, hvis du vil sætte penge ind, er der ikke noget at gøre.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på finans.dk

Kan man hæve 100.000 i banken?

Store kontantbeløb udgør en sikkerhedsmæssig risiko

Hvis du vil hæve et stort kontantbeløb, indebærer det en risiko for både dig og for bankens medarbejdere. I dag bliver langt de fleste økonomiske transaktioner håndteret elektronisk. Det har betydet, at blandt andet bankrøverier efterhånden er meget sjældne.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sydbank.dk

Hvor mange kontanter må man have på dig?

Du må gerne have mere end 20.000 kr. i kontanter på dig. Reglen med det maksimale beløb på 20.000 kr. er reguleret i hvidvaskloven med den betydning, at virksomheder som udgangspunkt ikke må modtage mere end 20.000 kr.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hsfo.dk

Hvor mange kontanter må man købe for?

Ifølge hvidvasklovens regler pr. juli 2021 må erhvervsdrivende ikke modtage kontante betalinger på mere end 19.999 kr. for varer eller tjenesteydelser. Det gælder uanset om kunden betaler beløbet i kontanter på én gang eller i rater.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på advodan.dk

Kan man betale med kontanter når man tanker?

På alle tankanlæg er der kontaktløs betaling (NFC). I OK-appen kan du tilknytte forskellige betalingsmidler: OK Kort, MobilePay, Apple Pay eller Dankort. På udvalgte tankanlæg kan du desuden benytte kontanter: Danske sedler og Euro.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ok.dk

Kan man stadig bruge 1000 kr sedler?

Alle sedler udstedt efter 1945 er stadig gyldige som betalingsmiddel og kan ombyttes til nye sedler. Alle mønter udstedt efter 1875 i værdien 50-øre og højere er stadig gyldige som betalingsmiddel og kan ombyttes til nye mønter. Det er op til butikkerne, om de vil tage imod ældre mønter og sedler.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nationalbanken.dk

Hvorfor afskaffer man ikke kontanter?

En række danske virksomheder oplever, at det er dyrt og tidskrævende at komme af med kontanter, og derfor vil de afskaffe kontantpligten. Det er et problem for en række hoteller og restauranter, at vi fortsat holder fast i retten til at kunne betale med kontanter.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nyheder.tv2.dk

Kan kontanter spores?

Kontanter er den foretrukne betalingsform for kriminelle, da det stort set ikke kan spores og fordi det er universelt accepteret.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bambora.com

Hvor kan man gemme kontanter?

Bankboks. Hvis du overvejer at lægge et større kontantbeløb i din bankboks, så skal du huske at undersøge, om du må opbevare kontanter i boksen, og om der er regler for hvor mange. Husk også, at det, der ligger i boksen, alene er dækket af din egen forsikring.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fagligsenior.dk

Kan man købe et hus i kontanter?

Næsten alle handler gennemføres i dag som kontanthandel. Det betyder blot, at køber, udover at deponere en kontant udbetaling hos ejendomsmægleren, får sin bank til at stille en bankgaranti for restkøbesummen. Bankgarantien afløses af en kontant deponering i sælgers bank på overtagelsesdagen.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på vilsoe.dk
Forrige artikel
Hvad skal man gøre for at skifte skole?
Næste artikel
Hvor mange er blevet gravid med spiral?