Er det gratis at ringe til lægevagten?

Hvad er vagtlægen
Det kan også være, du skal forbi lægevagten, en skadestue eller en akutklinik. Det koster ikke noget, andet end eventuelle telefonudgifter, at ringe til en vagtlæge.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på newsbreak.dk

Hvornår må man ringe til vagtlægen?

Ring til lægevagten, hvis du har brug for lægehjælp uden for din egen læges åbningstid mellem klokken 16-08 og i weekender og på helligdage.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvad er forskellen på 1813 og lægevagten?

Man skal ringe 1813 for at komme på en akutmodtagelse eller akutklinik (tidligere kaldet skadestuer). 1813 erstatter lægevagten. Ved skader skal man ringe til 1813 for at få at vide, hvornår og hvor man skal møde op på en akutmodtagelse eller akutklinik.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Kan man ringe til vagtlægen med spørgsmål?

Ring altid først. Al henvendelse til lægevagten skal ske telefonisk. Der kan forekomme ventetid på telefonen, hav tålmodighed - du skal nok komme igennem. Når du ringer til lægevagten bør du have dit sygesikringsbevis parat samt eventuelle oplysninger om den medicin, du plejer at tage.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på laegevagten.dk

Hvordan får man fat i vagtlægen?

Hvis din egen læge eller lægevagten vurderer, at du skal på skadestuen eller en akutklinik får du besked om, hvor du skal møde op. Lægen kontakter skadestue eller akutklinik og giver besked om, at du kommer. Du skal ikke selv ringe til dem.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.rm.dk

Nyt nummer til lægevagten - TV-IshøjTrouvé 39 relaterede spørgsmål fundet

Hvad koster det at ringe til 1813?

Det koster ikke noget, andet end eventuelle telefonudgifter, at ringe til en vagtlæge. Det betyder dog ikke, at vagtlægen arbejder gratis.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på newsbreak.dk

Hvad kan man ringe til lægevagten om?

Hvis du er kommet til skade eller er blevet pludselig syg, så ring til lægevagten på 70 150 300 uden for din egen læges åbningstid. Ring til 112, hvis nogen er i livsfare. Er det ikke akut, skal du altid ringe til din ege læge.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rn.dk

Hvad må man ringe til 1813 om?

Ring 1813, hvis du har brug for hjælp ved skade eller pludselig sygdom. Du skal altid ringe 1813, hvis du mener at have behov for behandling på en akut modtagelse eller akutklinik (tidligere kaldet skadestuer). Akutmodtagelserne er døgnåbne. De behandler både større og mindre skader samt akut sygdom.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Kan man stadig ringe 1813?

Ved akut sygdom på hverdage mellem kl. 8 og 16 hjælper egen læge i hele tidsrummet. Ved akut sygdom om aftenen eller i weekenden hjælper Akuttelefonen 1813. Ved akut skade døgnet rundt hjælper Akuttelefonen 1813.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvordan kontakter man lægevagten?

Ring 70 11 31 31 hverdage kl. 16-08, weekend og helligdage hele døgnet ved pludselig sygdom og skade.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.rm.dk

Kan man tage på skadestuen uden at ringe 1813?

Hvis jeg ikke ringer 1813, hvad så? Hvis du dukker uanmeldt op på en akutmodtagelse eller akutklinik (tidligere kaldet skadestue), vil du blive modtaget, vurderet og behandlet efter dit behov. Du kommer ikke foran i køen ved at undlade at ringe 1813, før du møder op.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvornår er det bedst at ringe 1818?

Region Sjælland har oprettet et nyt nummer, som du skal bruge, når du kommer til skade eller bliver akut syg. Fra 1. oktober 2022 skal du ringe 1818, hvis du har brug for at få fat på lægevagten, skadestuen eller psykiatrisk akutmodtagelse.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på slagelse.dk

Hvornår skal man ringe 113?

Ring 113, når du har akut brug for hjælp – uanset om du er hjemme hos dig selv eller på tur i den anden ende af landet. Regionerne vil oprette ét landsdækkende og døgnåbent telefonnummer, som alle borgere og pårørende kan kontakte ved akut sygdom eller skade.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regioner.dk

Hvor meget tjener en vagtlæge?

Ifølge Praktiserende Lægers Organisation (PLO) får en vagtlæge i gennemsnit 1.000 kroner i timen for at arbejde om aftenen, natten, i weekender og på helligdage. Når vagtlægerne skal ud og tilse syge patienter, bliver de kørt i taxi. Hvilket taxiselskab, der står for kørslen, afgøres af et udbud i de enkelte regioner.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fagbladet3f.dk

Hvornår er det akut?

En akutmodtagelse/akutklinik er et alternativ til skadestuen, hvis du har fået en mindre skade, du ikke selv kan håndtere, fx hvis du: har skåret dig, er faldet eller er blevet bidt og evt. skal sys. er blevet lettere forbrændt.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Er 1813 døgnåbent?

Akuttelefonen 1813 har åbent døgnet rundt, året rundt – og ingen spørgsmål er for store eller for små.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvem tager telefonen på 1813?

Når du ringer til Akuttelefonen 1813, er det en af vores sygeplejersker, der tager telefonen. Sygeplejerskens opgave er at: Lytte og spørge grundigt ind til den sygdom eller skade, du ringer om. Vurdere dit behov for hjælp.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvad er 1818?

1818 er din fælles indgang til al akuthjælp i Region Sjælland, der ikke handler om livstruende tilstande. Hvis det drejer sig om en livstruende situation, skal du stadig ringe 112.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsjaelland.dk

Kan lægevagten udskrive recepter?

P-piller, medicin mod mavesyre eller astmamedicin. Mange borgere får fast medicin, og selvom medicinen kan have mange formål, gælder en ting for alle de faste medicinbrugere. De kan stå i en situation, hvor de har brug for en receptfornyelse udenfor lægens åbningstid.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på apotekerforeningen.dk

Hvornår skal man ringe til lægen?

Hvis du har problemer med vejrtrækning, forværring af symptomer eller er syg over flere dage, skal du ringe til egen læge (eller 1813, hvis det er uden for din egen læges åbningstid). Det er vigtigt, at du ringer først og ikke møder op i venteværelset, da du kan smitte andre.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på oelstykkedoc.dk

Kan man ringe til vagtlægen hvis man har blærebetændelse?

Du skal ringe til Akuttelefonen 1813 for at blive henvist til 1813-lægevagten. 1813-lægevagten tilser patienter med mindre, akutte lidelser som f. eks. øresmerter, halsbetændelse, ondt i ryggen, blærebetændelse, influenza og hududslæt.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hvidovrehospital.dk

Er det gratis at ringe til 70 numre?

Flere og flere virksomheder anskaffer sig telefonnumre, derstarter med 70. Men i mange tilfælde koster det dobbelt så meget,som hvis man ringer til et almindeligt nummer. Alene opkaldsafgiften til numre som begynder med 7010, 7013eller 702, er dobbelt så dyre, som almindelige telefontakster.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Hvor meget koster det at ringe?

Hos Telia er der ingen opkaldsafgift. Opkald til Norden og Baltikum er gratis, mens øvrige EU-lande, EØS-lande og Storbritannien koster 1,77 kroner per minut. En lang række øvrige lande i Europa koster 5,25 kroner per minut, mens USA og Canada koster 4,38 kroner per minut.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på telepristjek.dk

Hvem ringer man til når man ringer 118?

Tidligere har det også været fremme, at folk ringer til 112 eller 114 for at få oplyst telefonnumre. Men her er det nummeroplysningen ved 118, man skal have fat i.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på jv.dk
Forrige artikel
Hvornår er man psykisk stærk?
Næste artikel
Hvor meget er 10 kg bagage?