Er det farligt at få blodprop i benet?

Prognosen ved en venøs blodprop i benet er god. Risikoen for at dø er lille, hvis den rigtige behandling startes hurtigt. Blodprop i lår eller bækken medfører en lidt større risiko. Blodprop i armen har kun lille risiko for farlige komplikationer.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvor længe kan man gå med en blodprop i benet?

Hvis det er første gang, du har en blodprop i benet, får du typisk blodfortyndende behandling i tre til seks måneder. Hvis du gentagne gange har fået en blodprop i benet, kan du blive tilbudt livslang behandling med blodfortyndende medicin.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hjerteforeningen.dk

Hvordan starter en blodprop i benet?

En blodprop i benet er en tilstopning af en del af kredsløbet i underbenet. Det sker i det, der hedder venerne. Altså der, hvor blodet bliver ført tilbage til hjertet. Der strømmer altså en masse blod ned til benet.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhedstv.dk

Kan man mærke hvis man får en blodprop?

Symptomerne på en blodprop i hjertet kommer som regel pludseligt. Du kan føle en klemmende eller snørende smerte midt i brystet, der ofte stråler ud til venstre arm, hals eller underkæbe. Smerterne kan ledsages af, eller i nogle tilfælde udelukkende bestå af, at du føler åndenød eller kvalme.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvor er det farligst at få en blodprop?

Blodpropper opstår oftest i lægmuskulaturen, i låret eller i bækkenet.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på cancer.dk

What does a blood clot in the leg feel like?Trouvé 37 relaterede spørgsmål fundet

Hvordan ser en blodprop i benet ud?

Man bemærker hævelse og murrende smerter i benet. Efterhånden kommer der misfarvning af huden (enten blegrødt eller blålig-rød), og man får smerter, når man bevæger benet. Hvis hele benet er hævet op til lysken, betyder det, at der også er DVT i bækkenvenerne.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på netdoktor.dk

Kan en blodprop gå over af sig selv?

8 Kan blodpropper gå væk af sig selv? Din krop kan selv opløse dem, men du vil typisk stadig have forbigående symptomer. Det er meget vigtigt at få undersøgt, hvis du har mistanke om, at du har haft en forbigående blodprop, da det kan være et forvarsel om, at en alvorligere en af slagsen er på vej.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på iform.dk

Hvordan føles små blodpropper i benene?

Der kan være ganske let ubehag, eller det syge ben kan hæve meget op, og blive rødt og varmt. Musklerne i læggen føles lidt fastere. Nogle gange bliver de overfladiske blodårer (vener) ekstra tydelige, "struttende" Det kan være svært - også for lægen - med sikkerhed at fastslå, om der er en blodprop eller ej.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvordan føles en lille blodprop i benet?

Typiske symptomer er ømhed og hævelse af benet. Benet kan føles varmt, og huden kan være rødlig eller blålig misfarvet. Du har ofte let feber. Dele af blodproppen kan rive sig løs og ende som en blodprop i lungen.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på min.medicin.dk

Hvordan tjekker man om man har en blodprop?

Symptomer på en blodprop
  • Pludselig og uventet åndenød – i hvile eller ved beskeden fysisk aktivitet.
  • Trykken for brystet eller brystsmerter.
  • Uventet hurtig hjertebanken.
  • Pludselig almen utilpashed eller besvimelse.
  • Blodigt opspyt.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hjerteforeningen.dk

Hvordan undgår man blodpropper i benene?

Hvordan forebygger man blodprop i benet?
  1. Hurtig mobilisering efter indgreb - hurtigt op og gå efter en operation - er meget vigtigt for at forebygge blodpropper.
  2. Mekaniske hjælpemidler som elastiske kompressionsstrømper, som går til lige under knæet.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Kan man mærke en lille blodprop?

Symptomer på blodprop i hjernen

Symptomerne varierer afhængigt af, hvilket center i hjernen, der bliver ramt. De opstår som regel over få minutter og kan bestå i: Halvsidig lammelse eller føleforstyrrelse i ansigtet ('skæv mund') og/eller en arm/et ben. Tab af dele af synsfeltet.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på apoteket.dk

Hvad skal man gøre hvis man får en blodprop?

Søge læge akut (ring 112), hvis du oplever symptomer på blodprop (hos dig selv eller andre). Konsekvenserne af blodpropsygdom er alvorlige, og akut behandling kan ofte mindske risikoen for død og invaliditet.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på apoteket.dk

Hvor hurtigt skal en blodprop behandles?

Hvis man har symptomer på pludselig opstået dårlig blodcirkulation fra enten ben eller arm af mindre end 14 dages varighed, vil man som regel i første omgang få tilbudt medicinsk opløsning af blodproppen. Som regel vil man blive indlagt akut og samme dag få foretaget en røntgenkontrastundersøgelse af pulsårerne.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rigshospitalet.dk

Er små blodpropper farlige?

Ved mindre blodpropper kan man få stingsmerter, der bliver værre, når man trækker vejret dybt. I mere alvorlige tilfælde kan man blive meget syg hurtigt, hvor man sveder og bliver klam, bliver uklar og måske besvimer. Man kan også dø pludseligt. Blodproppen kommer oftest fra benet.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvorfor har jeg ondt i mit venstre ben?

Har du ondt i benene kan det have mange forskellige årsager. Nogle smerter skyldes udstråling fra hofte eller ryg, som eksempelvis ved en diskusprolaps. Andre kan skyldes lokale forhold i muskler, sener eller led som muskelspændinger, forstrækninger og betændelsestilstande.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på westloft.dk

Hvad er årsagen til blodpropper?

Den mest almindelige årsag til en blodprop i hjertet er sygdom i kranspulsårerne, som skyldes åreforkalkning (aterosklerose) og kolesterolaflejringer på indersiden af kranspulsårerne. Det medfører, at indersiden af kranspulsårerne bliver ujævne.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvad skal man gøre hvis man har ondt i benene?

Hvis smerterne bliver værre - især hvis det også gør ondt, når du hviler dig eller vågner om natten pga. smerter. Vær også opmærksom på sår på benet eller foden, som ikke vil hele. I de tilfælde skal du kontakte din læge.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Kan pludselig ikke støtte på benet?

Halten kan stamme fra ryggen, bækkenet, hoften, knæet, andre led i benet eller fra muskulaturen. Det kan skyldes forstuvning, brud, infektion, betændelse, medfødte fejlstillinger og benlængdeforskel, skader på nerver og muskulatur, svulster og udviklingsforstyrrelser.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvem rammes af blodpropper?

Blodprop bliver mere almindeligt, jo ældre du er. Du er mere udsat for at få blodprop i hjertet, hvis du ryger, har forhøjet fedt- og kolesterolindhold i blodet, er stresset, har sukkersyge eller forhøjet blodtryk. Samtidig øges risikoen, hvis du har arveligt anlæg for sygdommen.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på min.medicin.dk

Hvilke symptomer kan det give at have slidte Veneklapper i benene?

Det mest almindelige er, at benet/anklen hæver op i løbet af dagen. Man får smerter, føler sig træt og en fornemmelse af, at det spænder, og at benet er tungt. Man kan også få kramper i læggen om natten. Efterhånden kan man få eksem, kløe, brunlig misfarvning omkring anklen og der kan opstå sår.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvorfor giver stress blodpropper?

Sådan reagerer kroppen på stress

For eksempel frigives stresshormonerne adrenalin og kortisol, som påvirker kredsløbet, så hjertefrekvensen og blodtrykket stiger. Også antallet af blodplader stiger, hvilket gør, at blodet lettere kan størkne.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på netdoktor.dk

Hvor længe har man symptomer på blodprop?

En blodprop i hjertet opstår typisk pludseligt. Den kan opstå når som helst - på arbejde eller under leg, mens du hviler, eller mens du anstrenger dig. Mange mennesker, der oplever et hjertetilfælde, har haft varslingssymptomer i timer, dage eller uger inden.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Kan man se en blodprop på røntgen?

Et EKG og en EKKOkardiografi vil se anderledes ud, hvis der er en blodprop. Andre undersøgelser for blodprop I lungerne kan være: Røntgen af brystkassen. Måling af D-dimer (rest af blodproppen)

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på lunge.dk

Kan man se en forbigående blodprop på en scanning?

Undersøgelser ved TCI (Forbigående blodprop i hjernen)

Lægen vil foretage en undersøgelse af dit nervesystem, hvor du bl. a. skal udføre små øvelser, der kan afdække koordinationsproblemer, gangfunktion, reflekser m.m. Der foretages ligeledes ofte en CT- eller MR-scanning af hjernen for at udelukke blødning i hjernen.

Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på min.medicin.dk
Forrige artikel
Hvad kalder man en mand med to ænder?
Næste artikel
Hvordan starter skimmelsvamp?